Er zijn aan de rondleiding geen extra kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Foto: PR
Er zijn aan de rondleiding geen extra kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Foto: PR Foto:

Leer alles over stinzen in de Overtuin

Speciale rondleiding door stinzenkenner

WARNSVELD - De lente is begonnen en waar kan men dit beter ervaren dan in de Warnsveldse Overtuin. De in 1832 in landschapsstijl aangelegde tuin trekt ieder voorjaar vele bezoekers. Duizenden stinzenplanten, waaronder sneeuwklokjes, krokussen en scilla's staan in bloei en zorgen voor een overweldigende aanblik. De monumentale bomen dragen nog geen blad, waardoor de structuur van de tuin goed te zien is. Op de Opentuindag van 24 maart is er om 14.00 uur een speciale rondleiding door Klaske ten Grotenhuis. Zij is een autoriteit betreffende stinzenplanten en kan daarover veel vertellen. Welke planten zijn er allemaal te zien en wat zijn stinzenplanten nu eigenlijk? Er zijn aan de rondleiding geen extra kosten verbonden, maar na afloop wordt een vrijwillige bijdrage voor het IVN op prijs gesteld.

Na een wandeling door de tuin is het goed toeven in de sfeervolle oude boerderij, tevens galerie. Daar is de expositie 'Nevel & Sneeuw' van Bertje van Delden te zien met winterse landschappen. Op zondag 24 maart is Bertje aanwezig in de galerie. Liefhebbers kunnen ter plaatse een bundel aanschaffen of een verstild winters tafereel uitzoeken. De expositie is nog tot en met 7 april te bezichtigen.

Viooltjesdag
Op 7 april is het ook Viooltjesdag. Naast de verkoop van viooltjes in de tuin, kan er ook viool worden gespeeld. Alle violisten, altviolisten en cellisten zijn welkom om hun muzikale kunsten te komen vertolken. Jong en oud, beginner of gevorderde. Bij goed weer kunnen de muzikanten zelfs op verschillende sfeervolle plekjes in de tuin musiceren. Is het weer wat minder, dan kan men terecht in de galerie.

De openingstijden zijn van 12.00 – 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Het terras en de galerie zijn vrij te bezichtigen, voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 – 559 989


Frühschoppen met het Warnsvelds Mannenkoor

WARNSVELD - Dat zingen bij een mannenkoor leuk en gezond is, dat weten de leden van het Warnsvelds Mannenkoor (WMK) inmiddels heel goed. Maar er zijn in Warnsveld en omgeving nog heel wat mannen die dat niet weten. Voor al die mannen organiseert het koor op zondagmorgen 31 maart van 11.00 tot 13.00 uur in 't Nut, Breegraven 1 in Warnsveld: Frühschoppen met het Warnsvelds Mannenkoor. Op gezellige en ontspannen wijze wordt kennisgemaakt met het zingen in een mannenkoor. Daarbij wordt er ook een hapje en een drankje aangeboden. Want het WMK zorgt niet alleen voor de muzikale maar ook voor de inwendige mens.

Meteen meedoen met concert
Als nieuwelingen zich bij het WMK aansluiten, kunnen ze als ze een beetje hun best doen op 26 mei meteen meedoen met het voorjaarsconcert in de Theetuin in Vierakker.

Mannen kunnen op ontspannen wijze kennismaken met het koor

Mannen die het afgelopen jaar lid werden van het WMK hebben er geen spijt van. Zo zegt Jaap: "Het oude, stoffige imago van een mannenkoor weerhield me. Maar ik werd over de streep getrokken door jullie kerstconcert: frivool, ludiek, fris. Het WMK is bepaald geen standaard mannenkoor." En Theo voegt daar aan toe: "Je wordt meegezogen in de energie naar een concert toe. Geweldig dat ik meteen mee mocht doen."


warnsveldsmannenkoor.nl


Boekenmarkt in 't Warnshuus

WARNSVELD - Op zondag 31 maart van 10.00 tot 16.00 uur houdt Kulturhus 't Warnshuus in Warnsveld een Boekenmarkt.

Deelnemers uit heel Nederland verkopen mooie tweedehands en antiquarische boeken. Het aanbod zal divers zijn en er is volop keus in alle genres. Deelnemen aan de Boekenmarkt? Stuur dan een mail naar henk.steinvoort@warnshuus.nl en u ontvangt dan een inschrijfformulier. Deelname onder voorbehoud. De toegang is gratis. Locatie: Dreiumme 43.


www.warnshuus.nl