Peter Buwalda. Foto: Linda Stulic
Peter Buwalda. Foto: Linda Stulic Foto:

Peter Buwalda signeert en leest voor

ZUTPHEN - De nieuwe, langverwachte roman van Peter Buwalda, Otmars zonen, is verschenen. Op donderdag 28 maart, van 14.15 tot 15.00 uur, zal Peter Buwalda signeren en voorlezen bij Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19. De toegang is gratis.

Otmars zonen speelt zich af op het Siberische eiland Sakhalin, te midden van een sneeuwstorm, waar twee tegenpolen elkaar ontmoeten. De roman vormt het eerste deel van een trilogie, die in drie jaar tijd gepubliceerd zal worden.

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan het er vijf won, en werd wereldwijd vertaald.


Forum en film over autisme

ZUTPHEN - Het projectteam Autismeweek 2019 in Zutphen verzorgt 29 maart twee activiteiten: een forum, dialoog , met (ervarings) deskundigen en de film Life animated. Beide in het filmtheater Luxor. De film Life animated geeft een goed beeld wat direct betrokken, familie, kunnen betekenen voor de mogelijkheden van mensen met autisme en omgekeerd. Voor de dialoog kunt u zich aanmelden bij: l.vanburken@gmail.com, voor de film bij het Filmtheater Luxor. Het forum start om 13.00 (inloop 12.30). De film om 14.30 uur.


Lachen en huilen met Mezzo-Piano

EPSE - Tijdens het Koffieconcert in Epse op zondag 24 maart om 11.30 uur treedt het duo mezzosopraan Enneke Schekman en pianiste Esther Scheerder op. Het repertoire van Mezzo-Piano is zeer divers: barok, opera, het kunstlied en u kunt zo nu en dan zelfs een smartlap horen. Entree 10 euro, jeugd gratis. Locatie: Lochemseweg 36, Epse.


Inloopspreekuur openbaar vervoer

ZUTPHEN - Vrijdag 29 maart 2019 van 10.00 - 11.30 uur bij Het Plein, Henri Dunantweg 1 in Zutphen, is er weer een inloopspreekuur voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer.