Warnsveldse Boys en René Knuiman beëindigen samenwerking

WARNSVELD – Het bestuur heeft na intern beraad besloten om het contract met de huidige trainer René Knuiman te beëindigen. Het eerste elftal wordt geplaagd door veel (langdurige) blessures waardoor de prestaties in het eerste jaar in de tweede klasse tegenvallen.

De reden om het contract niet te verlengen is niet gelegen in de tegenvallende prestaties. Er is echter sprake van onvoldoende chemie tussen het team en de trainer waardoor het bestuur heeft besloten om het contract voortijdig te beëindigen. Er was eerder al besloten om het contract aan het einde van het seizoen niet te verlengen. Het bestuur bedankt René voor zijn inzet in de afgelopen periode en wenst hem veel succes toe bij Jonge Kracht voor het seizoen 2019-2020.

Tot het einde van het seizoen zal de huidige assistent-trainer Olaf de Ruijter de positie van hoofdtrainer waarnemen en zal Michel Oudenampsen hem hierbij ondersteunen. Het bestuur is ondanks de moeilijke omstandigheden overtuigd dat de huidige selectie de kwaliteiten heeft om in de laatste tien wedstrijden van het seizoen 2018-2019 voldoende resultaat te kunnen behalen om lijfsbehoud in de tweede klasse te realiseren.

Voor het seizoen 2019-2020 is Michel Feukkink aangetrokken als nieuwe trainer.

Be Quick neemt revanche op Dieren

ZUTPHEN - Dieren begon scherp en speelde met hoge pressie. Be Quick had daar moeite mee. Het was dan ook de uitploeg die de score opende. Na een blok van Van Meeteren, viel de bal in de kluts precies goed voor Dieren, 0-1. Be Quick lijkt wat aangeslagen en Tazelaar weet de volgende bal nog net van de lijn te halen. Be Quick herpakt zich goed en weet zichzelf terug in de wedstrijd te knokken. De Andrade verovert de bal in de achterste linie en weet Kisa in de drukte te vinden. Kisa, die sowieso een sterke indruk maakte vanmiddag, steekt Joey Steenbergen weg. De aanvoerder wist zijn directe tegenstander af te schudden en de keeper knap te verschalken 1-1. Tevens ook de ruststand.

In de tweede helft trekt Be Quick de wedstrijd meer naar zich toe. De ploeg scoort een prachtig doelpunt. Tazelaar snelt naar de achterlijn. Zijn voorzet wordt prachtig binnen gekopt door Joey Steenbergen 2-1. Everts laat nog eens zien dat de drie punten in Zutphen blijven en gaat dwars door de aanvallers heen. Rajabu gooit de wedstrijd dan op slot. De linksbuiten slalomt met een individuele actie langs de verdedigers van Dieren en schiet vanuit een moeilijke hoek de 3-1 tegen de touwen.
Keeper Rotman weet nog een cruciale redding te maken na een mooie aanval van Dieren. Be Quick houdt de punten in huis en neemt afstand van Dieren.

Opstelling
Rotman,Van Meeteren, de Andrade, Everts en Tazelaar, Ezafzafi, Kisa en Steenbergen(C), Cengiz, Steenbergen en Rajabu, Wissels: Schrijver, Van den Bosch, Vogt, Gormez en Gursaz

FC Zutphen (zat.) gaat op bezoek bij Den Ham

ZUTPHEN - Met nog acht wedstrijden te gaan gaat FC Zutphen zaterdag 23 maart op bezoek bij Den Ham. Ondanks de slechte resultaten in de laatste wedstrijden staat FC Zutphen toch nog slechts twee punten achter op de veilige elfde plaats en slechts 3 punten achter Den Ham dat negende staat. Er liggen dus nog volop mogelijkheden voor FC Zutphen om nacompetitie of degradatie te ontlopen.

Be Quick (zon.) verslaat FC Zutphen

ZUTPHEN - Be Quick startte afgelopen zondag sterk aan de wedstrijd en na een corner ging de bal maar rakelings over. Zutphen had moeite om onder de druk van de thuisclub uit te komen en kwam dan ook nauwelijks over de middellijn. In de tiende minuut zette Mark Becks een prachtige aanval in gang en dit resulteerde in een prachtige afronding door Saif Baig, 1-0.

De gasten stichtten nauwelijks gevaar. Be Quick bleef het betere van het spel houden, maar was wat onnauwkeurig in diverse kansrijke posities. De eindpass kwam vaak niet goed aan. Zutphen was met een vrije trap in de 39ste minuut pas voor het eerst echt gevaarlijk. De thuisclub verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, want de op het Zutphen-doel afgevuurde schoten waren ofwel te zacht of onzuiver. Bij rust was het nog steeds 1-0.

In de 55ste minuut leek Mark Becks nummer twee binnen te schieten toen hij alleen voor de keeper verscheen. Deze stopte echter fraai. Kort daarna viel er wel een doelpunt. Een voorzet van Jordy Tempelman werd binnen gekopt door Dani Kersten, 2-0. Tempelman werd vervolgens vervangen door Thijs Hurenkamp. Zutphen trachtte nog wel wat terug te doen, maar kon weinig potten breken. In de 69ste minuut viel de beslissing. Scheidsrechter Verberg floot na hands in de zestien voor een penalty. Nick Scharrenberg benutte deze koelbloedig, 3-0. Tim Turksema kwam nu voor Becks en Jillert van Berkel voor Kersten.

In de eindfase betrad de tengere Boyd Severin (16) voor Zutphen het veld en scoorde al snel de eretreffer scoorde, 3-1. Jillert van Berkel zorgde in de 88ste minuut echter voor het slotakkoord met een vlammend schot, 4-1.