Harpconcert in het Middenhuis

ZUTPHEN - Didier Kugel, een harpist uit Frankrijk, maakt een tour door Nederland en doet op zondag 17 maart om 15.00 uur het Middenhuis in Zutphen aan. Didier Kugel laat zich inspireren door folk, blues, jazz, Ierse muziek, het Franse chanson, Spaanse en Latijnse invloeden en klassieke muziek, waaruit hij eigen composities en improvisaties maakt. Entree 10 euro. Na afloop is er weer een drankje te verkrijgen.


Symboliek in de Kunst

GORSSEL - Op woensdag 20 maart om 20.00 uur vindt bij de Gorsselse Kunstkring de lezing 'Symboliek in de Kunst' plaats, in zaal Residentie de Roskam (achter restaurant Loetje). Met diverse voorbeelden van groepsportretten laat kunsthistorica Drs. Duttje Huitema zien hoe fascinerend de symboliek in de schilderkunst is. Bezoekers gaan op reis door de tijd, van de middeleeuwen tot heden en ontdekken de betekenis van zowel religieuze als wereldlijke kunstwerken. Niet-leden betalen 10 euro.


gorsselsekunstkring.nl


Optreden 2nd Opinion

ZUTPHEN - Op vrijdag 15 maart vanaf 20.00 uur zal in MixxiM (Vaaltstraat 4 Zutphen ) een optreden plaatsvinden van 2nd Opinion. De toegang is gratis. De band, bestaand uit Tonny en Jan, geeft een eigen draai aan bekende rock- en popklassiekers.


Kledingactie Oost-Europa

EEFDE - De gezamenlijke diaconieën in de voormalige gemeente Gorssel houden op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart hun voorjaarskledingactie in samenwerking met de familie te Wierik in Lochem. Goederen kunnen deze dagen gebracht worden in Harfsen, Eefde, Gorssel en Epse.

Deze familie steunt al sinds eind jaren tachtig mensen in Polen, Rusland, Oekraïne en Moldavië. Dit betreft ouderen, alleenstaanden, gehandicapten en kinderen in tehuizen. Familie te Wierik gaat zelf naar de adressen toe om te zorgen voor een goede aflevering.

Goede bruikbare kleding, schoenen, linnengoed, dekens , verbandmiddelen, zeep , kleine huishoudelijke artikelen (zoals bestek en borden) maar ook incontinentiemateriaal en speelgoed is welkom. Graag pakken in plastic vuilniszakken en geen dozen.

Harfsen: vrijdag 22 maart van 19.00 tot 20.00 uur en zaterdag 23 maart van 10.30 tot 11.30 uur in ons gebouw. Eefde: zaterdag 23 maartvan 10.00 tot 12.00 uur in de Ontmoetingskerk. Gorssel: zaterdag 23 maart van 10.00 tot 12.00 uur in de Brink Hoofdstraat 27. Epse: zaterdag 23 maart van 10.00 tot 12.00 uur in de protestantse kerk, Lochemseweg 36. Ook kunnen spullen dagelijks gebracht worden bij de familie te Wierik, Zutphenseweg 3 te Lochem.


0573-254 992


Jan van Riebeeck Doet ook

ZUTPHEN - Scouting Jan van Riebeeck doet ook dit jaar weer mee aan NL Doet en kan nog volop hulp gebruiken. Dus kom vrijdag 15 en zaterdag 16 maart naar het clubhuis. Mail voor vragen en aanmelden.


janvanriebeeck@hetnet.nl


Binnenkijken bij Tactus in Zutphen

ZUTPHEN - Tactus Verslavingszorg opent dit jaar tijdens de Week van Zorg en Welzijn op zaterdag 16 maart de deuren van locatie Piet Heinstraat 27 in Zutphen. Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen op deze locatie. Op de dag worden er rondleidingen gegeven en presentaties gehouden. Je kan een praatje met cliënten en medewerkers maken. Ook is er een HRM adviseur aanwezig die vragen over werken bij Tactus kan beantwoorden. De focus ligt dit jaar op zij-instromers en herintreders. Voor meer informatie, zie de websites.


weekvanzorgenwelzijn.nl

www.tactus.nl


Humanitair Café

ZUTPHEN - Op vrijdag 22 maart start het Humanistisch Verbond, afdeling Zutphen, met een serie bijeenkomsten in het Humanistisch Café in 't Atrium Zutphen. Tijdens dit laagdrempelig Humanistisch café van 20.00 tot 22.00 uur krijgen bezoekers alle gelegenheid om mensen tegen te komen met ieder een eigen kijk op het leven. De entree is gratis. Bel of mail voor meer informatie.


info@atriumzutphen.nl

06 - 144 537 08