Filmvertoning nieuwe film NGPF over voedseltransitie

ZUTPHEN - Op zondag 17 maart om 19.30 uur vertoont de Partij voor de Dieren de nieuwe film van haar wetenschappelijk bureau de Nicolaas G. Pierson Foundation: #Powerplant. Luuk van der Veer, lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren bij de Provinciale Statenverkiezing in Gelderland en Elze Boshart, bestuurslid en beoogd voorzitter van de partij geven een inleiding op de film en beantwoorden na afloop vragen. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk tussen 19:00 uur en 22:00 uur in atelier 't Pakhuys. Berkelkade 15a in Zutphen.

#Powerplant geeft extra inzicht in de relatie tussen klimaatverandering en vleesconsumptie. De noodzaak om de consumptie van dierlijke producten te verminderen wordt door steeds meer wetenschappers en adviesorganen van de regering onderschreven. Marianne Thieme gaat in #Powerplant behalve met wetenschappers ook in gesprek met o.a. economen, voedselwetenschappers en een Michelin-sterrenkok.

Boshart: "De intensieve veehouderij bedreigt niet alleen het welzijn van dieren maar ook het klimaat, onze omgeving, de natuur en onze volksgezondheid. Gelderland staat wat dat betreft voor grote uitdagingen. Hoe kunnen we de transitie zo soepel mogelijk laten verlopen? Kunnen we naar een plantaardige samenleving en hoe ziet dat er dan uit?".

Aanmelden (noodzakelijk) via mail.


zutphen@partijvoordedieren.nl


Help een handje mee aan een wereld zonder honger

ZUTPHEN - De afgelopen twee jaren is men bij Driekant druk bezig geweest met het ontwikkelen van De Wereldbol. Een uniek broodje waarmee de bakkerszaak een substantiële bijdrage doet aan het uit de wereld helpen van honger, want per verkochte Wereldbol wordt 30 cent afgedragen aan The Hunger Project. Het doel: om in 2030 honger de wereld uit te hebben. Daarom wil Driekant graag dat De Wereldbol in 2019 Nederland gaat veroveren en aan het einde van dit jaar in minimaal honderd bakkerswinkels te vinden is. Afgelopen zondag op de Bakkersvak in Gorinchem is de officiële aftrap van dit maatschappelijke project gegeven. Driekant nodigde daar alle bakkers van Nederland uit mee te doen om de Wereldbol te bakken.

Men wil natuurlijk graag dat straks miljoenen mensen in Nederland weten dat de Wereldbol bestaat en ze motiveren om de Wereldbol te kopen en te eten. Daarvoor zijn productontwikkeling, marketing en communicatie van groot belang. Om dit goed aan te pakken, is financiële steun nodig.

Crowdfundingsactie
Driekant is daarom een crowdfundingsactie via het platform CrowdAboutNow gestart. Doneren kan al vanaf 25 euro. Het team van Driekant, bestaand uit Henk Smit, Kees Klomp, Marijn Smit, Piet Smit, Michel Martens en Miranda Varenbrink, danken iedereen alvast hartelijk voor de donatie.


crowdaboutnow.nl/campagnes/1273