Tweede theaterproject De Hoven gaat van start

ZUTPHEN - Maandag 18 maart wordt bij Museum Boer Kip de eerste repetitieavond van Theaterproject De Hoven gehouden. In de komende drie maanden wordt er door het theatergezelschap onder leiding van Inès Kok van Verzien Theater gewerkt aan een voorstelling. In navolging van het vorige jaar zal opnieuw de historische achtergrond van de wijk De Hoven als uitgangspunt genomen worden. Het boek Tiggeljong van schrijver en onderzoeker Jan Bos wordt als belangrijke inspiratiebron gebruikt voor het script dat gaat over de tijd van de steenfabrieken en de sociale context van het leven van de fabrieksarbeiders.

Het stuk wordt dit voorjaar vier keer opgevoerd. Alle belangstellenden tussen 10 en 100 jaar die mee willen spelen kunnen zich op 18 maart aansluiten bij de eerste repetitieavond of zich opgeven om mee te spelen door een mail te sturen naar theaterhoven@gmail.com. Ervaring met toneel is geen vereiste.

De eerste repetitieavond zal vooral in het teken staan van elkaar beter leren kennen en informatie geven over het script.

Mensen die willen helpen bij het maken van kostuums, decors, techniek, opbouw, kaartverkoop, catering, grime of als gastvrouw/heer willen optreden kunnen zich ook melden door een mail te sturen. Ook mensen die verhalen kennen of beschikken over fotomateriaal vanuit de tijd van de steenfabriek wordt gevraagd contact te zoeken.


facebook.com/theaterprojectdehoven

instagram theaterproject_dehoven


Lezing en signeersessie schrijvers Jolande Withuis & Bas Steman

ZUTPHEN - Op zondag 17 maart geven schrijvers Jolande Withuis en Bas Steman lezingen van 13.30 tot 15.15 uur in Het Stedelijk Museum Zutphen. Naderhand volgt een signeersessie in het museumcafé met een borrel.

Jolande Withuis geeft haar bekende en exclusieve Huizinga lezing nog eenmaal in de Musea Zutphen. De schrijver en socioloog houdt een rede met als titel 'Leve het Leven. Over vrijheid en de biografie.' Jolande Withuis heeft een groot aantal boeken op haar naam staan, waaronder 'Weest manlijk, zijt sterk' en 'Juliana. Vorstin in een mannenwereld'.

Bas Steman geeft een lezing over zijn nieuwste boek. Met 'Morgan, een liefde' bracht Steman een verrassend en gewaagd thema binnen de literatuur, in de vorm van een ontroerend verhaal over de liefde, de oorlog, het leven en dood; het mysterie van de ziel en de liefde die dwars door de dood heen een weg zoekt. In de lezing gaat Steman dieper in op de autobiografische achtergronden en de totstandkoming van deze roman.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via mail. Voor meer informatie, de kosten en aanmelden, zie de website.


www.museazutphen.nl

info@museazutphen.nl


Gipsy met een Arabisch tintje

ZUTPHEN - Kom dansen op de fijne Balkan beats en gipsy grooves van Balkanari op vrijdag 22 maart om 20.30 uur in Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1 in Zutphen. Traditionele volksmuziek van de Balkan tot in Turkije, rauwe gipsy met een Arabisch tintje. Denk aan Fanfare Ciocårlia, Goran Bregovic en Shantel. Er is eenmalig geen entree. Het optreden wordt door de band gebruikt voor een nieuwe promotievideo.


www.hetkoelhuis.nl