Toonkunst Zutphen. Foto: PR
Toonkunst Zutphen. Foto: PR

Toonkunst Zutphen is op zoek naar tenoren

ZUTPHEN - Toonkunstkoor Zutphen is op zoek naar tenoren die hun stem willen ontwikkelen en deze willen laten klinken bij de halfjaarlijkse concerten.

"We treden meestal in de prachtige Oosterberg Buitensociëteit van de Hanzehof voor het voetlicht" vertelt een bestuurslid, "maar soms ook op andere locaties, en iedere keer krijgen we complimenten over onze verzorgde uitvoeringen. Wij zijn een groot oratoriumkoor (ongeveer 90 man/vrouw sterk) en kunnen dus grote werken op ons repertoire nemen. Zo voeren we om het jaar in de Paastijd de beroemde Matthäus Passion van J.S. Bach uit, dat is iedere keer weer een feest.

Ook is er de tweejaarlijkse traditie van een gratis Dodenherdenkingsconcert op 4 mei in de Walburgiskerk. Dit jaar zal dat bestaan uit delen van het prachtige, troostrijke Requiem van Brahms. Verder staan er dit jaar nog, in het kader van het Mozart Festival in Zutphen, de Mis in C (Orgelsolo mis) van Mozart, en in de Kersttijd het Weihnachtsoratorium van Bach op de lessenaar. Maar we schrikken ook niet terug voor modernere werken", lacht hij. "Wij hebben bijvoorbeeld enkele jaren geleden de Mass for Peace van Karl Jenkins uit 1999 voor onze rekening genomen, een gespeeld en gezongen manifest tegen de oorlog."

"Momenteel liggen de verhoudingen binnen de stemgroepen van het koor ietwat scheef", zo verklaart het bestuurslid, "er zijn wat weinig tenoren, en hoewel die uitstekend hun best doen kunnen ze wel wat versterking gebruiken. Vandaar deze oproep aan alle mannen en vrouwen – want ook vrouwen hebben soms een prachtige tenorstem – van Zutphen en omstreken om eens op onze vaste repetitieavond op maandag in het Stedelijk de sfeer te komen proeven. Die is gemoedelijk maar professioneel, hoewel men geen noten hoeft te kunnen lezen", zo besluit hij zijn pleidooi.

Voor meer informatie, mail of neem telefonisch contact op of zie de website of Facebookpagina 'Toonkunst Zutphen'.


secr.toonkunstzutphen@gmail.com

06-19945034

www.toonkunstzutphen.nl