Liggend Douwe ter Horst, v.l.n.r.: Laura Bonthuis, Douwe Geluk en Argentina Cotcheza. Foto: PR Foto:

Zutphenaar haalt brons op Belgisch vechtsportkampioenschap

ZUTPHEN/AARSCHOT - Op zaterdag 9 maart vond het vechtsportkampioenschap van de Vlaamse Wu Shu federatie en Jurgen Horenbeek un Belgiƫ plaats. Een groot toernooi met driehonderd deelnemers en diverse soorten vechtsporten. Douwe ter Horst wist met zijn speer de bronzen medaille te winnen.

WSV pakt strijdend twee punten

WARNSVELD - Een ieder aanwezig in De Kei in Warnsveld zal even in de ogen hebben gewreven. In de heenronde tegen SV Dynamo werd WSV in 58 minuten van het veld geserveerd. Nu leken de rollen omgekeerd.

WSV pakte Dynamo direct bij de strot en won de eerste twee sets gemakkelijk met 25-17 en 25-16. Dynamo verhoogde de servedruk en WSV kon in de derde set nog wel goed meekomen, 21-25, maar de vierde set was WSV even de weg kwijt, 15-25. Niet alleen door de servedruk, maar ook door de rake klappen afgewisseld met de bekende tactische bal in het centrum. WSV wisselde veelvuldig, maar het baatte niet meer.De beslissende vijfde set startte WSV met Booiman voor Schuurman. Dynamo zette de lijn van de vierde set door en er stond in no-time 2-6 op het scorebord. Daarna pakte WSV de draad weer op en kwam via de serveblok terug tot 7-7. Daarna maakten de nummers 10 voor beide ploegen het verschil. Chantal Nijstad voor Dynamo maakte in een ruk 7-11 en Louise Schrijvers maakte 5 punten op rij door Joyce Wassen strak onder vuur te nemen. 13-11 voor WSV. Via 13-13 werd het 14-13 voor WSV. De ralleybal op de serve van Jasmijn Leusveld werd prachtig verwerkt en klaarde WSV de klus. 3-2 en nam daarmee afstand van de gevaarlijke tiende plaats.

FC Zutphen (zat.) redt het niet in Dinxperlo tegen DZSV: 3-1

ZUTPHEN - FC Zutphen had het afgelopen zaterdag onder, af en toe, extreme weersomstandigheden, niet kunnen redden tegen laagvlieger DZSV in Dinxperlo. De Zutphenaren zijn daardoor in de onderste regionen van de tweede klasse H beland.

In de eerste helft waren goede passes door de wind bijna onmogelijk. Aanvoerder Jelle Macare was in de spits geposteerd en middenvelder Luuk Meijer speelde als laatste man. De beste kansen waren in de beginfase voor de thuisploeg. Nadat in een kluwen van spelers een kopbal op de paal belandde bij FC Zutphen, was het even later Max Tamboer die alleen op doelman Rietman af stevende maar over schoot. In de 20ste minuut viel de op dat moment verdiende 1-0. Een goede aanval over rechts, die opgezet werd door Ivan Koekkoek, bracht de bal voor de voeten van Jeffry Simons die de combinatie prima af rondde.
Aan de andere kant was het doelman Owen Rietman die met moeite een vrije trap van Raoul Vinkenvleugel kon stoppen. Vlak voor rust was er een goede actie van Lars Huber die Jesper Mentink in stelling bracht, maar deze belandde net over het doel. Vlak na het begin van de tweede helft werd Jesper Mentink met een prima pass de diepte in gestuurd door Jelle Macare, maar zijn schot ging net langs. In de 65ste minuut kwam Michiel van der Beek in het veld voor Jesper Mentink. FC Zutphen was in deze fase de betere ploeg. En dat resulteerde in de 70e minuut in de verdiende 1-1. Een goede voorzet van Jelle Macare, werd door de goed opgekomen laatste man Luuk Meijer doeltreffend afgerond.

In de 72ste minuut moest Jort Bleumink geblesseerd het veld verlaten, en hij werd vervangen door Robert Dashorst. Een slecht uitgetrapte bal belandde in de 75ste minuut voor de voeten van Max Tamboer die de verdedigers van FC Zutphen kansloos liet, 2-1. Tot overmaat van ramp viel vlak voor het laatste fluitsignaal nog de 3-1. Een diagonaal genomen vrije trap van Luuk van Klompenburg, conform Lasse Schone, verdween gedragen door de wind in de kruising bij FC Zutphen. Scheidsrechter J Klein Ganseij floot na de aftrap direct voor het einde.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Hidde van Kalker, Luuk Meijer, Jort Bleumink ( 72. Robert Dashorst), Marco Kroese, Jesper Mentink ( 65. Michiel van der Beek), David te Slaa, Rik Vlutters, Lars Huber, Jelle Macare, Jesse de Vries.

Be Quick (zaterdag) boekt tiende overwinning op rij tegen JVC Cuijk

ZUTPHEN - Het gevecht in de eerste helft vindt meer plaats tegen het weer dan door de teams zelf. Nahimana bracht gevaar met een aantal lage voorzetten. Het bleef bij gevaar, want de thuisploeg werkt het goed weg. De ruststand is dan ook 0-0. Be Quick heeft geen antwoord op de diepteballen JCV, maar keeper Rotman weet met vier reddingen zijn ploeg op de been te houden. Nahimana brengt Be Quick op een gegeven moment op een voorsprong: 0-1. Dan is het vooral de 17-jarige Yadir die zijn kwaliteiten laat zien. De aanvoerder zet de tegenstanders op het verkeerde been en schiet de 0-2 tegen de touwen. JVC wordt hierna nauwelijks nog gevaarlijk en even later schiet de linksback van Be Quick de 0-3 op het scorebord. Een fantastische aanval brengt meteen het eindsignaal met zich mee. Be Quick blijft voor de tiende keer op rij ongeslagen en lijkt klaar voor de topper tegen Dieren.