Wandeling op landgoed Kieftskamp

Wandeling op landgoed Kieftskamp

VORDEN - Natuurorganisatie IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek heeft zondagmiddag 10 maart weer een prachtige wandeling met natuurgidsen op het programma. Dit keer over landgoed Kieftskamp in Vorden. De wandeling start om 14.00 uur op de driesprong Lieferinkweg/Kiefskampweg in Vorden.

De Kieftskamp is een groot landgoed van ongeveer honderd hectare dat grenst aan dat van Kasteel Vorden. De naam komt van de vele kieviten, die hier van oudsher in de weilanden voorkwamen. Te zien is een afwisseling van aan loof- en naaldbos, weilanden en akkers. Het is een prachtig voorbeeld van het Achterhoekse hoeven- en kampenlandschap. In de directe omgeving van het kasteel, bij de vijver, is er een weelde aan stinzenplanten. Daarnaast is bijzondere bodemflora te vinden op plaatsen waar zelfs in droge zomers de grond vochtig blijft.

De wandelexcursie duurt ongeveer twee uur. Onderweg is er een thee/koffiestop. Aanmelden is niet nodig en meelopen is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld. Meer informatie is te verkrijgen bij de hoofdgids Wim van den Brink via telefoon of e-mail.


06 - 461 246 29

bwvandenbrink@live.nl