Restverschijnselen na de behandeling van kanker

Restverschijnselen na de behandeling van kanker

ZUTPHEN - Op 12 maart van 10.00 tot 11.00 uur vindt er wederom een themabijeenkomst plaats, georganiseerd door het Oncologie Netwerk Zutphen.

Leonie Semmekrot en Marjolein Siemes, beiden werkzaam als oncologieverpleegkundige bij Sensire, zullen vertellen welke restverschijnselen er vaak door de behandeling van kanker optreden. Ook zullen ze uitleggen wat er aan te doen is en hoe men ervoor kan zorgen dat deze klachten te hanteren zijn. Er is ook gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen.

De bijeenkomst is in Wijkcentrum Waterkracht: Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. De toegang en koffie zijn gratis.


oncologienetwerkzutphen.nl


Effata-vieringen in de St. Jan Zutphen

ZUTPHEN - Vanuit de hectiek van alle dag in de stilte van je hart komen. Om daar te zoeken naar de ervaring van God in je eigen leven. Dat is het doel van deze meditatieve viering, die elke tweede zaterdag van de maand om 17.00 uur wordt gehouden. De eerstvolgende is 9 maart .

Vanaf vijf voor vijf bereiden we ons in stilte voor. De viering wordt opgebouwd rondom een Bijbeltekst die geactualiseerd wordt naar de wereld van vandaag en onze eigen ervaringen. Dit gebeurt via gebed, overweging, stilte, zang en symbolen. Deze vieringen, georganiseerd door de parochie HH 12 Apostelen, zijn laagdrempelig en oecumenisch van karakter.

Mail voor meer informatie.


g.spekkink@12apostelen.nl

l.vandekam@12apostelen.nl


Meer stadswandelingen

ZUTPHEN - Stadswandelingen door de binnenstad van Zutphen zijn erg populair bij bezoekers. Daarom wordt het aanbod vanaf 1 maart uitgebreid: bezoekers kunnen dan van maandag tot en met zaterdag een stadswandeling maken met gids, om bijzondere plekken in de binnenstad van Zutphen te ontdekken. In de maanden juli, augustus en september is er zelfs dagelijks een stadswandeling met gids, dus ook op de zondagen. De wandelingen starten om 13.30 uur vanaf VVV Zutphen (Houtmarkt 75) en duren circa anderhalf uur. Reserveren wordt aanbevolen.

De gidsen lopen door hofjes, smalle straatjes, langs historische gebouwen en bijzondere plekken van de binnenstad. Onderweg vertellen de gidsen over de geschiedenis van Zutphen en haar bewoners. Stadswandelingen met gids zijn niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij inwoners uit Zutphen die hun stad op een andere manier willen leren kennen en ook bij groepen voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes en familiedagen.

Startpunt: VVV Zutphen (Houtmarkt 75), 5 euro per persoon. Maximaal 20 personen per wandeling, reserveren wordt aanbevolen: info@inzutphen.nl en 0575-844538.

Voor grotere groepen worden ook stadswandelingen georganiseerd. Voor meer informatie en reserveren kunt u contact opnemen met de VVV via groepen@inzutphen.nl of 0575-844538.


Meidoornhagen herstellen met NLDoet in het Emerpark

ZUTPHEN - Mensen die willen meedoen met NLDoet kunnen op zaterdag 16 maart de handen uit de mouwen steken in het Emerpark. Stichting Emerpark organiseert op die datum een werkdag nabij de Kinderboerderij aan de Schouwlaakseweg.

In het Emerpark zijn nog diverse oude meidoornhagen te vinden, onder meer in de omgeving van de Kinderboerderij. Deze stammen vaak nog van vóór de aanleg van de Zuidwijken en de inrichting van de groenstrook langs de Weg naar Eme die we nu het Emerpark noemen. De meidoornhagen hebben dus niet alleen ecologische waarde, maar zijn ook historisch erfgoed.

Meidoornhagen zijn – soms eeuwenlang – door boeren onderhouden. Ze dienden als veekering en als brandhout voor de broodoven. Dat onderhoud is nog steeds nodig om ze in stand te houden. Tijdens de NLDoet-dag nemen wij dat onderhoud opnieuw ter hand. De werkzaamheden bestaan vooral uit het wegzagen (knotten) van grotere takken en het op een hoop leggen van het afgezaagde hout.

Een tweede klus bestaat uit het verwijderen van woekerende bramen op een plaats waar we tijdens een eerdere werkdag een nieuwe meidoornhaag hebben aangeplant. De bramen (hier een uitheemse soort), dreigen de jonge meidoornstruikjes weg te drukken. We gaan met braamzeisen en harken zorgen dat ze weer verder kunnen uitgroeien.

De Stichting Emerpark zorgt tijdens deze werkdag voor gereedschap, koffie, thee en soep. Geïnteresseerden dienen zich op te geven via www.nldoet.nl, zoeken op de postcode 7206DJ. Er wordt gewerkt vanaf 10 tot circa 14.30 uur. Op deze website is ook meer informatie te vinden.


www.nldoet.nl