Afbeelding
Foto:

Soroptimistclub Zutphen steunt Buddy to Buddy

ZUTPHEN - Zaterdagmiddag 2 maart waren De Proeflokalen het bruisende toneel van een wereldlunch, waar meer dan tachtig vrouwen aan deelnamen. Vrouwen uit etnische minderheden, nieuwkomers, Zutphenaren en minima deelden hun eten, hun verhalen en hun cultuur.

Deze lunch werd georganiseerd door Soroptimistclub Zutphen, in samenwerking met Buddy to Buddy, sopraan Johannette Zomer, het Leger des Heils en Verbindkracht.

Sinds de zomer van 2018 steunt Soroptimistclub Zutphen het project Buddy to Buddy. Buddy to Buddy heeft een tweeledige doelstelling: het sociale isolement van asielzoekers doorbreken en de betrokkenheid van Zutphense inwoners bij de opvang van vluchtelingen te vergroten.

Voor dit doel organiseerden de Soroptimisten deze bijzondere lunch, waar meer dan 80 vrouwen aanwezig waren, en meer dan genoeg geweldige gerechten met elkaar werden gedeeld. Vrouwen van het AZC werden opgehaald/teruggebracht door de Soroptimisten. Zutphenaren van allerlei achtergronden kwamen 'vanzelf'. Na een welkomstwoord door Johannette Zomer en de voorzitter van de Soroptimisten, Nel Visscher, werd er uitgebreid gepraat, gedeeld, gelachen en gedanst. Ook werden levensverhalen gedeeld: mooie, trieste, harde, ontroerende verhalen kwamen ten tonele.


buddytobuddy.nl

soroptimist.nl/nl/clubs/oost-nederland/zutphen