Mathilde, gemaakt door Silvie Overheul. Foto: PR
Mathilde, gemaakt door Silvie Overheul. Foto: PR Foto: Picasa

Expositie 'Mathilde – van muze tot mythe' in Ruurlo

RUURLO - Van 11 mei tot en met 22 juni is er in galerie De Smidse in Ruurlo een expositie met werken van een 25-tal kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de muze Mathilde.

De komst van Museum MORE / Kasteel Ruurlo met een breed scala aan werken van Carel Willink heeft in het dorp Ruurlo veel nieuwe initiatieven losgemaakt. Een groep kunstliefhebbers heeft kans gezien de werken van een 25-tal schilders en beeldhouwers van modern-realistische kunst naar Ruurlo te halen voor een zes weken durende expositie met Mathilde als thema.

De plannen zijn ambitieus en gaan ervan uit dat er in de komende jaren jaarlijks in Ruurlo een expositie zal zijn van realistische kunst met als werktitel 'In het voetspoor van Willink'. De expositie met Mathilde als thema is de eerste stap in dat spoor.

Joop Huisman, een van de initiatiefnemers, licht de plannen nader toe. "Wij willen op professioneel niveau exposities organiseren met Realistische Kunst van hoge kwaliteit. Dat betekent dat wij strenge criteria hebben gehanteerd bij de selectie van de te exposeren werken. De expositie omvat zo'n zestig schilderijen en twintig beeldjes. Alle 25 deelnemers presenteren minimaal één werk met Mathilde als thema. Daarnaast is er ook vrij werk te zien."

Wie?
Joop Huisman: "Wij hebben de lat hoog gelegd. Uiteindelijk kwamen wij tot onze selectie van zo'n 25 professionele kunstenaars van naam. Sommigen zijn bekend van hun deelname aan het tv-programma 'Sterren op het doek'. Anderen worden door hun werk bijna vanzelfsprekend geassocieerd met Mathilde. Allemaal staan ze garant voor werk van hoog niveau. Zij presenteren minimaal één werk waarin Mathilde centraal staat. Daarnaast wordt ook vrij werk geëxposeerd."

De website www.mathildeinruurlo.nl geeft een eerste indruk van de te exposeren werken en de makers.

Waar?
In het centrum van Ruurlo wordt speciaal voor deze expositie galerie De Smidse ingericht. Daarnaast zijn er ook werken te zien in de Dorpskerk van Ruurlo die onlangs een metamorfose onderging en nu voor vele doeleinden, zoals exposities, geschikt is.

De expositie 'Mathilde in Ruurlo' staat geheel los van het museum in Kasteel Ruurlo.

Het drieluik ‘Mathilde’ van Roeland van der Kley (350 x 250 cm) wordt geëxposeerd in de Dorpskerk van Ruurlo. De hooflocatie van de expositie is galerie De Smidse. Foto: PR
Mathilde, gemaakt door Silvie Overheul. Foto: PR