Judoka Pot wint Austria open 2019

Judoka Pot wint Austria open 2019

ZUTPHEN - In het Oostenrijkse Vöcklabruck heeft de 13-jarige Daan Pot de Oostenrijkse judokampioenschappen op zijn naam gezet.

De judoka van judoschool Pot heeft in de tot 18 jaar en de tot 16 jaar klasse meegedaan. In de zwaarste klasse is hij kampioen geworden en in de andere klasse is hij door een fout van de scheidsrechter tweede geworden. Deze fout kon later niet meer hersteld worden.
Twee weken geleden heeft Daan Pot zich als jongste deelnemer geplaatst voor de Nederlandse kampioenschap Judo tot 18 jaar. Aankomend weekend vindt dit grootste Nederlandse jeugdkampioenschap plaats in Den Haag.


Be Quick pakt de koppositie over na 3 punter in Redichem

ZUTPHEN - Een onbekende tegenstander stond aan de aftrap vandaag. Be Quick dat moest winnen om de koppositie over te nemen creëerde kansen zat.

Rajabu bleek in de beginfase uiterst gevaarlijk, maar zijn voorzetten werden niet afgemaakt. De eerste grote kans ontstond in de 25ste minuut. Cengiz stuurde Joey Steenbergen weg, omspeelde de keeper en Jamiro Steenbergen schoot richting goal. De verdediger kon nog net redding brengen en voorkwam de 0-1. Het was het net niet en de ballen gingen er net niet in. Rajabu en Van Meeteren schampte de paal nog met twee kanonskogels. En Ezafzafi zag zijn bal net over het goal gaan.

In de tweede helft begint Be Quick scherper. Van Meeteren stuurt de aanvoerder weer weg, maar de keeper weet zijn schot te keren. Redichem is meteen weer wakker, en gaat overal weer kort zitten. Toch trappen ze er nog een keer in. Van Meeteren en Joey Steenbergen doen hetzelfde trucje en komen er weer doorheen. De keeper weet de bal weer ternauwernood te keren, maar Jamiro Steenbergen is er als de kippen bij en schiet beheerst binnen 0-1. Het begint te lopen en Redichem heeft moeite met de snelle aanvallen.

Dan keert de wedstrijd door een rode kaart, Ezafzafi ontvangt twee gele kaarten en moet het veld verlaten. Cengiz ontvangt een gele kaart voor het wegtrappen van de bal en de scheids lijkt opeens de regels weer te kennen en bestraft dit ook. Be Quick probeert de koppen erbij te houden en voert wijzigingen door Jamiro Steenbergen zit er doorheen en Tazelaar vervangt hem. De goed spelende Nahimana gaat naar de spits met Rajabu om daar oorlog te stichten.

Tazelaar valt goed in op zijn verjaardag en brengt nieuw elan in het veld. Cengiz stuurt Kisa weg en die beloont zijn solo met de bevrijdende doelpunt 0-2. Nahimana en Rajabu vergeten henzelf nog te belonen, maar het mag niet meer baten. Be Quick neemt verdiend de punten mee en neemt de koppositie van Dieren over.

Opstelling
Rotman. van Meeteren, de Andrade, Everts en Nahimana Ezafzafi, Kisa en Joey Steenbergen(C) Cengiz, Jamiro Steenbergen en Rajabu. Wissels: Tazelaar, Schrijver.


FC Zutphen (zat.) op bezoek bij DZSV in Dinxperlo

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat zaterdag 9 maart op bezoek bij DZSV in Dinxperlo. De wedstrijd op sportpark 't Wellink begint om 15.00 uur. DZSV boekte in de laatste uitwedstrijd een belangrijke 1-2 overwinning in Dalfsen tegen ASC "62. De Achterhoekers nemen daardoor de 11de positie in met 3 punten achterstand op FC Zutphen. De thuiswedstrijd, enkele maanden geleden, eindigde in een 4-1 overwinning voor FC Zutphen. Met nog 10 wedstrijden voor de boeg zal FC Zutphen alles op alles moeten zetten om het vege lijf te redden in de 2e klasse H. Daarvoor zal er uit alle hoeken steun moeten komen vanuit de vereniging.

De laatste wedstrijd tegen SVI moet zo snel mogelijk worden vergeten, en alle peilen dienen nu gericht te worden op de laatste maanden van deze competitie. Om het elftal kwalitatief en kwantitatief zo sterk mogelijk te krijgen, zullen er vanuit de jeugd en het 2e elftal spelers doorgeschoven moeten worden. Positief punt was afgelopen zaterdag de 4-0 overwinning van het JO-19 team tegen Go Ahead Kampen dat een hoge positie op de ranglijst in nam. Deze jongens hebben in ieder geval vertrouwen op gedaan, en zullen zeker van toegevoegde waarde voor het elftal kunnen zijn.

Voor de technische staf is het een kwestie om de jongens die fit zijn, en in vorm, een basisplaats te geven. Dat zal ongetwijfeld nog het nodige gepuzzel geven. Het zal er op aan komen om met elkaar de strijd volop aan te binden in de komende wedstrijden.

Wat de bemanning van het elftal betreft. David te Slaa zal weer kunnen aansluiten op het middenveld. Gevreesd moet worden dat Hidde Ruessink nog onvoldoende fit is. Maar vanuit het middenveld zijn er opties om de plaatsen achterin te kunnen op vullen. Ten aanzien van de altijd sterk spelende Jelle Macare is het twijfelachtig, gezien zijn polsbreuk, of hij mee kan doen. Dat zal deze week ongetwijfeld duidelijk worden. Gabi Maduro is als aanspeelpunt in de spits een waardevolle kracht, waarbij we hopen dat ook hij volledig fit is. Verder is Nils Vos een prima optie achterin, zeker ook gezien zijn sterke spel tegen YVV.

Tweede elftal
Het tweede elftal speelt om 12.00 uur de uitwedstrijd in Wierden tegen SVZW. Gezien dit aanvangstijdstip zijn ook hier nog opties om spelers uit te wisselen.
Alles zal dus aangewend moeten worden om met een positief resultaat uit Dinxperlo terug te keren.