In de expositie 'Nevel & Sneeuw' toont Bertje van Delden haar winterse landschappen. Foto: PR
In de expositie 'Nevel & Sneeuw' toont Bertje van Delden haar winterse landschappen. Foto: PR Foto:

Winterse landschappen in de Overtuin

WARNSVELD - In de expositie 'Nevel & Sneeuw' toont Bertje van Delden haar winterse landschappen.Tijdens de opening van de expositie op 23 februari droeg Bertje enkele gedichten voor uit haar onlangs verschenen dichtbundel Onbestendig. Deze bundel bevat gedichten die het onvoorspelbare in de levensloop omschrijven, waarbij ze veel beelden uit de natuur gebruikt. Zondag 10 maart is het Opentuindag en Bertje is aanwezig in de galerie. Liefhebbers kunnen ter plaatse een bundel of schilderij aanschaffen.

Tijdens winterse buien ziet Bertje van Delden door de ramen van haar atelier hoe verwelkte zonnebloemen met hun hangende hoofden langzaamaan transformeren in kunstobjecten. Door de impressies van de natuur vast te leggen op het doek probeert ze het tijdelijke vast te houden en een diepere betekenis te geven. De tentoonstelling is tot en met 7 april tijdens de Opentuindagen te bezichtigen.

Lente in de overtuin
In de tuin is de lente al begonnen. Duizenden stinzenplanten, waaronder sneeuwklokjes, krokussen en scilla's staan in bloei en zorgen voor een overweldigende aanblik. De monumentale bomen dragen nog geen blad, waardoor de structuur van de historische tuin goed te zien is. Na een wandeling is het goed toeven in de galerie, waar koffie/thee met Driekant-appeltaart wordt geserveerd.

De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Het terras en de galerie zijn vrij te bezichtigen, voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd.


info@deovertuin.nl

0575 – 559 989