De leerlingen met Paul Rosenmöller. Foto: Peter de Jonge (docent op de school)
De leerlingen met Paul Rosenmöller. Foto: Peter de Jonge (docent op de school) Foto:

Paul Rosenmöller in gesprek met leerlingen over maatwerk

ZUTPHEN - Op dinsdag 5 maart was de voorzitter van de VO-raad Paul Rosenmöller op bezoek bij Het Stedelijk Zutphen en bij het Eligant Lyceum. Rosenmöller kreeg eerst informatie over maatwerk en coaching, twee pijlers van het onderwijs op Het Stedelijk. Hierna sprak hij met leerlingen over maatwerk.

Trots vertelden leerlingen over hun persoonlijk traject. De diversiteit van de maatwerktrajecten is echt bijzonder: versnellen, vakken volgen op hoger niveau, stage lopen binnen en buiten school, er kan heel veel mits leerlingen, ouders en coach met een goed onderbouwd plan komen. "Het is fantastisch wat hier gebeurd" vond Rosenmöller.

Na de lunchpauze ging Rosenmöller in gesprek met Arnold van Gessel (rector) over curriculumvernieuwingen en het Eligant Lyceum. Het Eligant Lyceum is een nieuwe school voor havo, atheneum en gymnasium, met een eigentijds en vernieuwend onderwijsconcept met veel keuzevrijheid voor leerlingen. Momenteel kunnen leerlingen zich aanmelden voor de brugklas die schooljaar 2019/20 start.

Paul Rosenmöller in gesprek met leerlingen. Foto: Peter de Jonge (docent op de school)
Paul Rosenmöller in gesprek met leerlingen. Foto: Peter de Jonge (docent op de school)