Kom kennismaken met Intermetzo Eefde

Kom kennismaken met Intermetzo Eefde

EEFDE - Op zoek naar een uitdagende baan in de zorg? Of altijd al een keer bij een zorgvoorziening voor kinderen en jongeren met complexe zorgvragen willen kijken? Kom dan op zaterdag 16 maart naar de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Ook Intermetzo aan de Mettrayweg 25 in Eefde zet van 11.00-15.00 uur de deuren open.

Intermetzo Eefde begeleidt en behandelt jongeren met complexe problematiek in een open en gesloten omgeving.

Bezoekers worden op 16 maart ontvangen in activiteitencentrum 't Rissloo, waar verschillende kraampjes staan. Wie meer weten over werken of stagelopen bij Intermetzo kan terecht bij de recruiters in 't Rissloo. Vanuit hier starten ook de rondleidingen over het terrein. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in een woongroep, de school, de afdeling Vorming & Recreatie, Traject- en Leerondersteuning en de polikliniek.


www.intermetzo.nl


Zutphen nieuw sociaal werkbedrijf rijker

ZUTPHEN - Zutphen is een nieuw (privaat) sociaal werk- en ontwikkelbedrijf rijker. Met het uittreden van de gemeenten Zutphen en Brummen uit sociale werkvoorziening Delta is er ruimte voor particuliere initiatieven ontstaan. Eén van de ondernemers die kansen ziet is Edwin Hendriks. Hij richtte onlangs Quatre Mains Werkt! op met als doel een plek te creëren waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, werkritme, kennis en ervaring kunnen opdoen. Zijn missie: van arbeidsmatige dagbesteding, via beschut werk naar een betaalde baan.

"Wij zetten ons in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt omdat wij geloven dat iedereen talenten heeft. Onze medewerkers werken bij ons met een sw-indicatie, indicatie banenafspraak of een re-integratietraject via Werk, Participatie en Inkomen (WPI) of het UWV. Tijdens het werk bieden we onze medewerkers trainingen en opleidingen aan om hen de kans te geven zich verder te ontwikkelen."

Bedrijven in Zutphen en omgeving kunnen (delen van) hun productieproces uitbesteden aan QMWerkt! Op dit moment verzorgen zij onder andere mailingen, verpakken pleisters, renoveren kantoor- en schoolmeubelen en helpen met verhuizingen. Dit is nog maar een hele kleine greep uit de vele mogelijkheden waarvoor de medewerkers ingezet kunnen worden. Denk hierbij ook aan diensten op facilitair en logistiek gebied, ook op locatie.

QMWerkt! is net als QMZorg onderdeel van Quatre Mains Zorg Coöperatie U.A. QMZorg is een netwerk van freelance zorgverleners.

Inloophuiskamer
Tegelijkertijd is er onlangs een Inloophuiskamer-project gestart. Het doel van dit project is om mensen laagdrempelig te laten binnenkomen alwaar tal van activiteiten georganiseerd worden. Denk hierbij zoal aan samen eten, knutselen en spellen doen. De Inloophuiskamer aan De Stoven 22 in Zutphen is iedere maandag, donderdag en vrijdag geopend van 09.30 uur tot 13.00 uur.


info@qmwerkt.nl