De turnsters van SZG, die zaterdag hun wedstrijd turnden. Foto: PR
De turnsters van SZG, die zaterdag hun wedstrijd turnden. Foto: PR

Turnwedstrijd voor leden van SZG

ZUTPHEN - Op zondag 3 maart hebben 24 turnsters van SZG Zutphen meegedaan aan de Recreanten-turnwedstrijd in Warnsveld. Voor veel meisjes was het de allereerste keer dat ze aan een wedstrijd meededen. Dat bracht dan ook best wat spanning met zich mee.

In wedstrijd 1 turnden Stella, Diana, Bo, Fenella, Madelon, Jasmijn, Myrthe, Phylissia en Jitske in categorie Instap niveau X. En Elena, Dulce-Maria en Anna in categorie Pupil 1 niveau X. Niveau X is een speciaal geschreven oefenstof voor recreanten. Er werd geturnd op sprong, brug, balk en lange mat, en de deelnemers vonden het vooral erg leuk.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Sarah, Anna, Romy in cat. Instap R3 en Helin, Wies, Lieke en Roza in categorie Pupil 2 niveau X en Mira en Julia in categorie Pupil 2 niveau D4. Ook hier was het voor bijna alle meiden de eerste keer dat ze aan een wedstrijd meededen. Voor de jury was het misschien nog wel het lastigst, want in alle groepjes zaten meisjes die verschillende oefeningen deden. Alle meisjes hebben hun uiterste best gedaan. Bij de prijsuitreiking hoopt iedereen natuurlijk een medaille te halen. In de categorie Instap R3 mocht Anna een zilveren medaille in ontvangst nemen. In diezelfde groep werd Romy net vierde en Sarah zesde. Bij Pupil 2 niveau X werd Lieke vierde. En bleek Wies het podium mis te zijn gelopen doordat ze één onderdeel op de lange mat vergeten was waardoor ze negende werd. Roza is achtste en Helin tiende geworden. Bij Pupil 2 D4 zijn Mira zesde en Julia elfde.

In wedstrijd 3 zaten Venity, Anne-Emmelyne en Yourusalem. Voor Yourusalem was het de allereerste wedstrijd. Ze hebben een goede wedstrijd geturnd waar ze zeker trots op mogen zijn. Bij Venity en Anne-Emmelyne ging de vloer top en Yourusalem liet een goede balkoefening zien.