Simone Honijk met haar band. Foto: PR
Simone Honijk met haar band. Foto: PR

Concertprogramma Stichting Henrick Baderorgel bekend

Concertprogramma Stichting Henrick Baderorgel bekend

ZUTPHEN - Het concertprogramma 2019 van de Stichting Henrick Baderorgel is uit. Daarin alle concerten die in de Walburgiskerk te Zutphen worden georganiseerd.

Nu deze kerk na de verbouwing ook verwarmd kan worden zijn de concerten van de Baderstichting meer gespreid over het jaar. De Baderstichting en de Stichting Walburgiskerk werken nauw samen om de kerk te promoten mét daarbij de volle aandacht voor het Bader concertprogramma. Ook het prachtige Mozartproject waarbij alle 18 missen van Mozart eind mei worden uitgevoerd is een gezamenlijke productie van beide stichtingen.

In de nieuwe folder alle gegevens over de orgelconcerten en een nieuwe serie van de succesvolle marktconcert - en wandelconcerten. Er is ook een aantal speciale koorconcerten samen met het Parnassus-ensemble.

Op de website is de nieuwe jaarfolder te downloaden. De papieren folder is ook op veel punten in Zutphen en omgeving te vinden en natuurlijk in de Walburgiskerk.


www.baderorgel.nl


Zangeres en trompettiste maken het 'Time for Jazz'

Zutphen - It’s Time for Jazz ontvangt op dinsdag 12 maart twee jazzdames: Simone Honijk en speciale gast trompettiste Ellister van der Molen. De band wordt verder aangevuld met Dirk Balthaus aan de piano, Thomas Winther Andersen op de bas en Nick van Wiggen op drums. De avond start om 20.30 uur vindt plaats in de gewelvenkelder van Uffie's aan de Houtmarkt 71. De toegang is vrij en donaties zijn welkom.

Zangeres Simone Honijk is een laatbloeier maar wat voor één. Nadat ze haar hele leven van jongs af aan al muziek maakte, koos ze er pas op 38-jarige leeftijd voor om alsnog een opleiding jazzvocal te doen aan het Amsterdams conservatorium.

Als special gast komt mee trompettiste Ellister van der Molen. Een dame met een internationale carrière. Ze speelde o.a. met saxofonist Rick Margitza, latin-salsa percussionist Gerardo Rosales en Rein de Graaff.


Ligconcert met klank rond stilte

ZUTPHEN - Op donderdagavond 14 maart tussen 19.30 en 21.30 uur geeft celliste Renske Béguin een intuïtief concert in het Middenhuis, Fie Carelsenstraat 32 in Zutphen.

Renske werkt o.a. met intuïtieve klanken door cello, stem en klankschalen. Haar cello is gestemd op de natuurlijke 432 Hertz.

De vervolg concerten zijn op 11 april, 16 mei en 13 juni. Zelf een ligmatje en dekentje of meditatiekussen meenemen. Vrije gift na afloop. Aanmelden via mail.


renskecelliste@gmail.com