Kaarten maken wordt getoond, met verschillende materialen en diverse technieken. Foto: PR
Kaarten maken wordt getoond, met verschillende materialen en diverse technieken. Foto: PR Foto:

Hobby- en kaartenbeurs in Beltrum

BELTRUM - Op zondag 10 maart wordt er een hobby- en kaartenbeurs gehouden in zaal Spilman aan de Mr. Nelissenstraat 21 in Beltrum.

Hobbyisten laten de bezoekers op deze dag graag kennismaken met hun hobby. Veel standhouders verzorgen ook demo's en workshops, dus er veel gelegenheid om ideetjes op te doen voor een leuke hobby. Zo worden er kaarten gemaakt in allerlei technieken, Geralien geeft een workshop stempelen (studio Light) en er zijn veel hobbymaterialen verkrijgbaar. Iedereen is welkom op de beurs, die duurt van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.


Sterren kijken bij Achterhoeks Planetarium

TOLDIJK - De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) organiseert dit jaar wederom de Landelijke Sterrenkijkdagen. Ook het Achterhoeks Planetarium in Toldijk is geopend op vrijdagavond 15 maart en zaterdagavond 16 maart van 19.30 tot 21.30. Entree is deze avonden gratis.

In Toldijk, aan de Hoogstraat 29, bouwde Henk Olthof Bouwde onder andere vier verschillende planetaria. Het plafondplanetarium bouwde hij naar voorbeeld van het Friese Eisinga Planetarium,

Heel bijzonder is 'Ruimteschip Aarde', waar men met een kleine groep in kan om een unieke belevenis mee te maken. De gehele aarde is geschilderd op de binnenkant van een grote bol. Als het licht uit gaat verschijnt er een indrukwekkende en haarscherpe sterrenhemel. Een vierde planetarium, 'de Wereld op zijn kop' toont de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond.


achterhoeksplanetarium.nl