Nieuwe uitgave Zutphen

Nieuwe uitgave Zutphen

ZUTPHEN - Een foto van drie lachebekjes. Maar wel in 1942 en hun achternaam was Israël. Zij hebben het overleefd. Meer daarover in het nieuwste nummer van Zutphen, het totaal vernieuwde tijdschrift van de Historische Vereniging Zutphen.

Heel anders is de heersersblik op de voorkant van ditzelfde tijdschrift, heel anders ook het artikel dat er bij hoort. Er staat ook een verhaal in hoe Derk Voortman zijn verantwoordelijkheid nam toen vervanging van houtwerk aan de toren van de Walburgiskerk hard nodig bleek. En natuurlijk de wiewastochjes en Zutphen 50 jaar geleden. Dus snel naar de boekhandel, of lid worden voor slechts 21 euro per jaar. Dan mag u ook voor niks naar lezingen en excursies.

Het tijdschrift is voor niet-leden van de Historische Vereniging voor 5,50 euro verkrijgbaar bij de boekhandels en bij het Regionaal Archief Zutphen.


Kledingruil Genietcafé

ZUTPHEN - Heb jij ook zo'n volle kledingkast? En zin in een nieuwe look? Kom dan naar de kledingruil van 'De Schattenruilers' op 9 maart in het Genietcafé, Oude Bornhof 57 in Zutphen. Hier kun je kleding waar je op uitgekeken bent inruilen voor andere items. Zo scoor je én mooie kleding én maak je anderen blij op een duurzame manier.

Inbreng kleding is van 12.00 tot 13.45 uur. Het ruilen van kleding van 14.00 tot 16.00 uur. Alle (dames)maten zijn welkom. Maximaal tien kledingstukken per persoon inbrengen. De entree is vrij. Mail voor meer informatie.


schattenruilers@gmail.com


Maak kennis met Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken

ZUTPHEN - Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken houdt op vrijdag 8 maart een informatiebijeenkomst van 10.00 tot 12.00 uur bij Activiteitencentrum Mulderskamp 97 in Zutphen.

Iedereen is welkom om tijdens deze bijeenkomst kennis te komen maken met Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken en het bestuur, onder het genot van een kopje koffie of thee. Activiteiten waar de stichting zich zoal mee bezig houdt, zijn wmo, mijnwoningopmaat, wehelpen.nl/Zutphen, scootmobielactiviteiten, toegankelijkheid en cliëntenondersteuning.


www.platformgcz.com

info@platformgcz.com

06-10306511


Powervrouwencinema op Internationale Vrouwendag

ZUTPHEN - Vrouw in Beeld viert Internationale Vrouwendag 2019 op vrijdag 8 maart met de vertoning een tweetal films van vrouwen over vrouwen in Luxor Theater Zutphen.

De prachtig poëtisch-realistische roadmovie Something Useful gaat over de gevolgen van toevallige ontmoetingen, die terloops de positie van vrouwen in Turkije laat zien. En in de levendige en liefdevolle documentaire O amor é único besluit een sterke Braziliaanse vrouw op leeftijd haar eigen hart te volgen. Regisseur Marina Meijer leidt haar film in en is aanwezig bij het nagesprek.

Aanvang 17.00 uur en 20.30 uur. Kaartjes en reserveren aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl


Themabijeenkomst Inkomstenbelasting en Toeslagen

HEELWEG - FNV Senioren houdt voor ouderen in de Achterhoek een themabijeenkomst over inkomstenbelasting en toeslagen. De bijeenkomst is op maandag 25 maart van 13.30 tot 16.00 uur bij De Radstake aan de Twenteroute op de Heelweg. Iedereen die in dit thema geïnteresseerd is, is welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan tot 15 maart bij Bennie Wieggers via bwieggers66@gmail.com.

Aan de orde komen onder andere: ziektekostenaftrek, veranderingen in de inkomstenbelasting, wijzigingen in box 3, afschaffing van de wet Hillen en de toeslagen. Daarnaast krijgt men tips bij het invullen van de aangifte 2018 en informatie over hoe het toekomstperspectief er fiscaal voor senioren uit gaat zien. De inloop is vanaf 13.00 uur, waarna voorzitter Bennie Wieggers om 13.30 uur de bijeenkomst opent. Daarna volgen twee presentaties van Enrico Doeser, instructeur van FNV Belastingen, onderbroken door een pauze. Om ongeveer 16.00 uur is de afsluiting.

FNV Senioren is één van de sectoren binnen de FNV. FNV Senioren behartigt de belangen van senioren op het gebied van (vrijwilligers-)werk, inkomen, wonen en zorg.