Trio Bungu Bungu. Foto: Paul Ploegman
Trio Bungu Bungu. Foto: Paul Ploegman

Figuranten gezocht voor videoclip

ZUTPHEN - Op zondag 31 maart zal het Zutphense exotische Trio Bungu Bungu een videoclip opnemen in de gewelvenkelder van Eetcafé Uffie’s,Houtmarkt 71. Trio Bungu Bungu bestaat uit zanger, bassist Frank Ong-Alok, accordeonist Wolfram Reisiger en slagwerker Erik Snellink. Er wordt een clip opgenomen voor een nieuw Nederlandstalig nummer.

De bedoeling is dat het publiek (vanaf 16 jaar) meezingt en danst en daarvoor zal er een kleine choreografie worden bedacht en aangeleerd. De opnamen starten om 10.30 uur en zal enkele uren in beslag nemen. Een regisseur zal alles in goede banen leiden. Deze clip zal uiteindelijk worden aangeboden aan diverse Nederlandstalige media. Als dresscode wordt gevraagd mouwloze kleding te dragen, aangezien het nummer over deodorant gaat. Opgeven voor het figureren in de videoclip kan via mail.


fttp@planet.nl


Kunst op de Hoek gaat door

ZUTPHEN - Kunst op de Hoek gaat door op een prachtige nieuwe locatie in Zutphen. Het pand aan de Stationsstraat 16 is het nieuwe kunsthuis. Drie kunstenaars, Cornel Pepers, Els Bottema en Fokje Russchen, zijn er ingetrokken om hun eigen werk te exposeren, maar vooral ook om gast-exposanten uit heel Nederland gelegenheid te geven hun werk in Zutphen te laten zien. Vrijdag 8 maart om 19.00 uur is de officiële opening door wethouder Mathijs ten Broeke.

Ook het dichterscollectief 'Kopwit' is weer welkom. Verder zijn de kunstenaars van plan regelmatig workshops en lezingen te organiseren. Vrijdagavond 8 maart is ook de opening van de exposities van de drie gast-exposanten voor dit voorjaar. Iedereen is van harte welkom.

Marten Alkema
Expressie met kleur, dat is de gedachte achter de kunst van Marten Alkema. Zijn schilderijen hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract expressionisme en CoBrA. Marten gaat telkens de uitdaging aan om, soms heftig, dan weer subtiel, met kleur licht te creëren in een eigen wereld.

Josée Bastiaenen
Helder of gekleurd kristalglas: als een beeldhouwer onttrekt Josée haar sculpturen aan dit fascinerende materiaal. Glas ontwikkelt in wisselwerking met licht en ruimte een eigen beeldtaal. Josée probeert deze te vangen in een proces van zagen, hakken, slijpen, schuren en polijsten. V

Matthijs de la Rive Box
Matthijs de la Rive Box maakt als beeldhouwer, naast groter werk, ook 'sieraadjes' of micro-sculptuurtjes. Hij beleeft hierin een nieuwe vrijheid en komt daardoor tot nieuwe inspiratie. Hij is veelal op zoek naar een evenwicht tussen de invloeden van enerzijds het vlak dat spanning en massa geeft en anderzijds de lijn die beweging geeft.