What Maisie Knew. Foto: PR
What Maisie Knew. Foto: PR

Cinema literair met schrijfster
Mariëtte Haveman

ZUTPHEN - Zondag 10 maart om 11.00 uur is schrijfster en kunsthistorica Mariëtte Haveman in Luxor te gast in de reeks Cinema Literair. Zij presenteert dan de door Scott McGehee en David Siegel geregisseerde verfilming uit 2012 van Henry James’ klassieke roman What Maisie Knew.

James’ roman, in het Nederlands vertaald als 'Wat Maisie wist', vertelt het verhaal van de zesjarige Maisie die het middelpunt is van een pijnlijke strijd om de voogdij tussen haar vader en moeder, die beiden geen aandacht voor haar hebben, en hun nieuwe partners. Henry James (1843-1916) schreef het boek in 1897. In de verfilming is het verhaal naar het heden verplaatst.

De in Zutphen wonende Haveman is sinds 1989 hoofdredacteur van het tijdschrift Kunstschrift, waarvan ze sinds 2003 samen met Annemiek Overbeek tevens uitgever is. Haveman schrijft over kunst en fotografie. Daarnaast publiceerde zij de romans De foto van Faye Finsbury (2008), De Vrouwenvanger (2010) en Het huis achter de wilgen (2015). In 2018 hield zij de vierde Kees Fens-lezing.

Kaartjes aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl