Weekend vol activiteiten voor ouders en kind

Weekend vol activiteiten voor ouders en kind

ZUTPHEN - In het weekend van 13 en 14 april organiseert Scouting St. Joris Zutphen een Ouder-Kind weekend (OUKI weekend) voor leden en niet-leden.

Een OUKI weekend bij Scouting St. Joris staat voor een weekend lang gezellig kamperen en buiten activiteiten doen met je vader, moeder, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Elke denkbare combinatie is mogelijk, zolang er in ieder geval één ouder/verzorger aanwezig is per vier kinderen (tot 18 jaar).

Voor alle informatie en aanmelden (dit kan tot en met 31 maart), zie de website.


www.st-joris.nl/ouki


Vervolgcursus genealogie

ZUTPHEN - Hoe publiceer je resultaten van genealogisch onderzoek? Hoe doe je onderzoek naar militaire voorouders en hoe gebruik je rechterlijke bronnen? Op 21 maart start bij het Regionaal Archief Zutphen de vervolgcursus genealogie.

De cursus is bedoeld voor mensen die al eerder de basiscursus hebben gevolgd of die al geruime tijd genealogisch onderzoek doen. Verdeeld over vier middagen op 21 en 28 maart en op 4 en 11 april, komen acht modulen aan bod.

Meer informatie en aanmelden
Docenten van de afdeling Achterhoek en Liemers van de Nederlandse Genealogische Vereniging geven de lessen. Deelname kost 25 euro (22,50 euro voor leden van de NGV). Meer informatie en aanmelden bij Bianca van Sligtenhorst: B.vanSligtenhorst@zutphen.nl. Het Regionaal Archief Zutphen bevindt zich aan de Spiegelstraat 13-17 in Zutphen.

In het najaar (op 31 oktober) start ook weer een cursus voor beginners.


erfgoedcentrumzutphen.nl


Inzameling oud en vreemd geld bij Albert Heijn

ZUTPHEN/WARNSVELD - Ook dit jaar heeft de Lionsclub Zutphen de maand maart uitgeroepen tot inzamelmaand voor oud en vreemd geld. De actie, met medewerking van Albert Heijn, is gericht op de inwoners van Zutphen en Warnsveld die oude munten en biljetten vaak al jaren doelloos ergens in huis hebben liggen. De opbrengst van de actie komt ten goede aan blinden en slechtzienden in de derde wereld.

Met het geld uit Zutphen en Warnsveld zijn de afgelopen jaren 747 staaroperaties uitgevoerd in oogklinieken in de derde wereld.

In de gemeente Zutphen werkt de Lionsclub nauw samen met Albert Heijn. In de twee winkels in Zutphen en in de winkel in Warnsveld staan de hele maand maart opvallende blauwe inzamelzuilen bij de in- of uitgang, waarin het geld kan worden gedeponeerd. Iedere cent die wordt gedoneerd, gaat voor de volle honderd procent naar het goede doel.


Stem nu op jouw favoriete zakenvrouw in de Stedendriehoek

STEDENDRIEHOEK - Na het grote succes van voorgaande edities, wordt ook dit jaar voor de derde keer de verkiezing zakenvrouw Stedendriehoek georganiseerd. Een avond waar ambitieuze ondernemende vrouwen uit de Stedendriehoek op een podium worden geplaatst en worden beloond voor hun inzet en verrichte werk. De afgelopen maanden stond in het teken van het nomineren van de zakenvrouwen. Nu is de spannende tijd aangebroken voor het publiek en de vakjury om te gaan stemmen.

"Het is de hoogste tijd om in te zien hoeveel kennis en talent wij in onze regio hebben. Deze vrouwen horen de aandacht te krijgen die zij verdienen met de nodige waardering. We maken er samen een groot feest van, waar je als nieuwe of bestaande ambitieuze vrouw zeker bij moet zijn!", aldus FEM! FEM! staat voor het onder de aandacht brengen en het inspireren van vrouwen in het bedrijfsleven uit de Stedendriehoek.

Het is mogelijk om op een zakenvrouw uit de regio te stemmen voor de volgende verschillende categorieën: Young Talent, Creative Brain, National Wonder Woman, Power Woman en Independent Woman.

Stemmen
Via de website van FEM! kan er gestemd worden tot en met 21 maart 2019. Vorig jaar waren er meer dan 5000 stemmers, zij brachten samen meer dan 8000 stemmen uit! Naast de publieksstemmen beoordeeld ook een vakjury de genomineerden. De winnares krijgt niet alleen de eervolle titel maar ook een grote nuttige prijs om haar ondernemerschap kwaliteiten te versterken.

Uitreiking
Op donderdagavond 28 maart is de uitreiking in SOAP Apeldoorn.