De Broodbode komt naar Zutphen

ZUTPHEN - Op woensdag 6 maart zal de Broodbode in Zutphen haar deuren openen. Inmiddels is de verbouwing aan de Laarstraat 12 begonnen en wordt er hard gewerkt om hier de zevende Broodbode van Nederland neer te zetten. De Broodbode is tien jaar geleden in Enschede begonnen en heeft inmiddels ook vestigingen in Almelo, Deventer, Hengelo en Oldenzaal. De Broodbode, de naam zegt het al, bezorgt broodjes bij bedrijven (vergaderlunches en losse bestellingen) en combineert dit met een lunchzaak.

De Broodbode maakt het brood met biologisch desem. "Niet omdat dit zo trendy klinkt, maar vanuit overtuiging van de smaak- en de gezondheidsvoordelen. Desem geeft het brood een karakteristieke smaak, subliem krokant korstje en een stevige maar malse kruim. Daarnaast is desembrood geschikt voor mensen die geen melkproducten mogen en het is rijk aan calcium en ijzer." Naast vers belegde broodjes biedt de Broodbode ook zelfgemaakte salades, verse vruchtensappen en smoothies en zoetigheden.
Eigenares Broodbode Zutphen, Marloes Nieuwenhuis: "Na bijna 25 jaar vol enthousiasme in het onderwijs gewerkt te hebben is het tijd voor mijn andere passie: werken in de horeca. Al jaren zeg ik: 'Voor mijn 50ste heb ik een eigen koffie-/lunchzaak'. En nu ga ik de overstap maken. Alle bijbanen tijdens mijn school- en studietijd waren in de horeca. Daarnaast heb ik de afgelopen twee jaren, naast mijn baan als docent/teamleider bij Saxion, diverse banen in de horeca gehad om serieus te verkennen of ik nog steeds zoveel plezier beleef aan het werken in de horeca. Tijdens deze verkenningstocht ontdekte ik de Broodbode. Deze franchise viel me positief op door een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast vind ik de sfeer en uitstraling van deze broodjeszaak hip, gezellig en ongedwongen. Een zaak als deze heb ik voor ogen als ik denk aan een eigen koffie-/lunchzaak. Het laatste jaar ben ik me dan ook gaan inwerken bij diverse vestigingen van de Broodbode. Nu dus binnenkort een eigen Broodbode. De locatie aan de Laarstraat in Zutphen is perfect. Het pand is ruim, centraal gelegen en ook met de auto bereikbaar (hetgeen prettig is voor onze bezorgservice en voor mensen die een bestelling willen afhalen)."


www.broodbode.nl