Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen opgericht

ZUTPHEN - Bij notaris R.G. de Wilde is de Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen (VVWZ) opgericht. De vereniging - onder voorzitterschap van oud-burgermeester Arnold Gerritsen - heeft als doel het vormen van een netwerk van betrokkenen bij de Walburgiskerk te Zutphen en het behoud en het ondersteunen van deze kerk door middel van een vriendenvereniging. Het bestuur van de VVWZ bestaat verder uit Max Assies (secretaris), Fons Spliet (penningmeester), Jacqueline van Overbeek de Meyer en Charlotte van Dijk.

"Vrijwel iedereen uit Zutphen en omgeving heeft iets met de Walburgiskerk. De kerk is een baken in ons dagelijks leven. Het is een imposant en karakteristiek gebouw. Als je Zutphen nadert zie je al van verre die hoge toren. De kerk zelf is zo mogelijk nog indrukwekkender. Hier is de bewogen historie van Zutphen goed voelbaar. Voor velen is het vooral een religieus monument, een plaats van samenkomst. Bezoekers waarderen de fraaie beschilderingen, het doopvont, de kaarsenkroon, het Mariaportaal en de luidklokken. Velen voelen zich vooral aangetrokken tot de unieke Librije of het indrukwekkende Baderorgel. Kortom, de Walburgiskerk vertegenwoordigt een grote culturele, historische en religieuze waarde", aldus de vereniging.

De kerk is tegenwoordig ruimschoots opengesteld voor het publiek en er worden vele passende activiteiten en evenementen gehouden zoals tentoonstellingen, concerten en lezingen. Wie de de visie van de vereniging deelt, kan steun en waardering tot uitdrukking brengen door lid te worden. Leden krijgen invloed op de koers van de vereniging.
De vereniging gaat intensief samenwerken met de bestaande stichtingen voor de exploitatie van de Walburgiskerk, de Librije en het Baderorgel. Voor leden van de vereniging zullen diverse activiteiten worden georganiseerd en activiteiten van derden zullen zoveel mogelijk bij voorrang toegankelijk worden gemaakt. Het lidmaatschap kost in 2019 25 euro.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door middel van een bericht aan vrienden@walburgiskerk.nl.