Parkeren aan de rand van de vesting

Vervolg van de voorpagina

ZUTPHEN - Om van 's Gravenhof een levendig plein te maken dat de aantrekkelijkheid van de stad vergroot, is het volgens het college noodzakelijk dat deze parkeerplaatsen verdwijnen. Hiervoor in de plaats wil het college de bestaande parkeerplaats achter het voormalige ROC-gebouw herinrichten en vergroenen. Daarnaast wil het college de parkeerplaatsen aan de Martinetsingel intensiever gaan gebruiken door ook vergunninghouders er te laten parkeren.

Informatiebijeenkomst
In maart of april organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst voor betrokken inwoners, organisaties en ondernemers. Tijdens de inloop wordt het schetsontwerp gepresenteerd dat tot stand is gekomen op basis van de eerdere bijeenkomsten. Wanneer de bijeenkomst plaatsvindt, wordt later bekendgemaakt. Naar verwachting neemt het college van burgemeester en wethouders in mei van dit jaar een besluit over de plannen. Daarna volgt de uitwerking van de businesscase en de voorbereiding van een kredietaanvraag.
Vervolgens gaat het voor besluitvorming naar de gemeenteraad. Wanneer het lukt om een sluitende businesscase te realiseren met cofinanciering, kunnen de plannen in 2020 worden gerealiseerd.