Door een klemmend hefdeel kon de Oude IJsselbrug niet meer naar beneden. Foto: Ginopress
Door een klemmend hefdeel kon de Oude IJsselbrug niet meer naar beneden. Foto: Ginopress

Defecte brug zorgt voor overlast

Door kapot hefdeel kon Oude IJsselbrug niet meer zakken

ZUTPHEN - Een klemmend hefdeel in de Oude IJsselbrug zorgde dinsdag 26 februari voor flinke verkeershinder in en rond Zutphen. Vlak voor de spits deed het euvel zich voor waardoor automobilisten, fietsers en voetgangers niet meer van Zutphen naar De Hoven en vice versa konden komen. Enkele uren was de brug niet begaanbaar, maar doordat men er 's avond en een deel van de nacht met man en macht aan werkte, was de brug weer begaanbaar voor de ochtendspits aanving.

Automobilisten moesten dinsdag de Cortenoeversebrug nemen om aan de andere kant van de rivier te komen. Door de grote hoeveelheid verkeer, dat zich een weg moest vinden in en rond de Hanzestad, ontstonden er flinke opstoppingen en vertraging. Agenten stonden aan weerszijden van de brug om alles in goede banen te leiden.

Pendeldienst
Voetgangers en fietsers die de IJssel wilden oversteken. hadden de keuze om een flinke tocht te maken of de bus te pakken. Er reed tot middernacht een pendelbus tussen de stad en De Hoven. Passagiers konden in- en uitstappen bij de noodhalte bij Het IJsselpaviljoen en de halte bij de verkeerslichten ter hoogte van de Zutphense wijk aan de andere kant van het water.

Ondertussen werd het defect verholpen door het klemmende hefdeel op te tillen en weer te laten zakken. Vervolgens zijn er nog proefheffingen gedaan alvorens de brug weer begaanbaar werd verklaard.


Lees verder op pagina 3