V.l.n.r.: Jill, Elin, Jolie en Bette. Foto: PR
V.l.n.r.: Jill, Elin, Jolie en Bette. Foto: PR

Eerste plaatsingswedstrijd voor
selectie Ritmische Gymnastiek SZG

ZUTPHEN - Op zaterdag 16 februari hadden vier meisjes van de RG-selectie van SZG-Zutphen hun eerste plaatsingswedstrijd in Deventer. Zij kwamen alle vier uit in de categorie benjamins van de tweede divisie.

Ondanks dat de meiden dit jaar nieuw in de selectie zijn, draaiden ze alle vier een goede hoepeloefening. Jolie behaalde een achtste plaats en Elin een zesde. Vervolgens eindigde Jill op de zevende plaats en tot slot Bette. een tweede plaats en nam de zilveren medaille mee naar huis.

Ook hebben alle vier de meisjes een duo-oefening zonder materiaal gedaan. Hierbij haalden Bette en Jill de vierde plaats en Jolie en Elin een mooie derde plaats wat brons opleverde.

In dit wedstrijdweekend kwamen Bette en Jill op zondag 17 februari ook nog uit op de recreatiewedstrijd in IJsselstein. In totaal deden hier negen meisjes voor SZG-Zutphen aan mee. Voor veel meisjes was dit de allereerste wedstrijd. Voor niveau 1 eindigden Elin en Marit op een mooie derde plaats. Voor niveau 2 eindigden Siska en Hanne op een derde plaats, Jill en Nina op een tweede plaats en Bette op een mooie eerste plaats. Ook Zsara die in niveau 3 uitkwam haalde een eerste plek. Sophie die in dezelfde categorie uit kwam eindigde op een vierde plaats. Oorspronkelijk zou Laura in niveau 5 volgen, maar zij liep bij het inturnen op zaterdag een blessure op waardoor ze zondag niet meer kon deelnemen.