Rafaêl: Transfiguratie
Rafaêl: Transfiguratie Luxor Zutphen

Film over het leven van Rafaël Sanzio

ZUTPHEN - Op zondag 24 februari vertoont Luxor Raphael: the Lord of the Arts, de eerste filmbewerking over het leven en werk van één van de beroemdste kunstenaars van de renaissance: Rafaël Sanzio. Aanvang 11.00 uur.

Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben zo’n intens en fascinerend leven geleid als Rafaël. Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar slaagde er in om een enorme stempel op de wereld van de kunst te drukken. In een dialoog tussen gedramatiseerde reconstructies en artistiek commentaar, volgt de film de meest significante momenten van Rafaëls leven. Met bijdragen van beroemde kunsthistorici zoals Antonio Paolucci, Vincenzo Farinella en Antonio Natali. De film kent twintig locaties, waarvan er tenminste twee uiterst exclusief zijn, namelijk het Vaticaanse Logge en Kardinaal Bibbiena’s appartement in het Paleis der Apostelen. Er zijn meer dan 30 kunstwerken te zien, waaronder de beroemdste en meest representatieve werken van Rafaëls totale oeuvre. De rol van Rafaël wordt vertolkt door acteur Flavio Parenti.

Entree is inclusief koffie/thee met taart. Kaartjes aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl


Gelegenheidsduo in Mixxim

ZUTPHEN - Op 1 maart zal Marise den Bakker en Nathan Becker optreden in MixxiM, Vaalstraat 4 in Zutphen. Het optreden begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Marise den Bakker en Nathan Becker zijn een gelegenheidsduo. Ze spelen ook samen in de band Bakerstreet. Vanavond spelen ze herkenbare covers. Marise neemt zang op zich en zal op toetsen spelen. Nathan is een enthousiaste gitarist. Samen brengen ze mooie muziek en zuivere zang.


Vrouwen die noten waardig zijn

ZUTPHEN - Op 1 maart vanaf 20.00 uur concerteren de befaamde Napolitaanse pianiste Paola Volpe en violiste Liliana Bernardi uit Rome in het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen.

Dit concert heeft als thema 'Donne degne di Nota' (vrouwen die noten waardig zijn), in verband met Internationale Vrouwendag dat jaarlijks op 8 maart gevierd wordt. Op het programma staan werken van vrouwelijke componistes, zoals Fanny Mendelssohn en Clara Schumann, en van mannelijke componisten die voor hun geliefde hebben geschreven: Mozart en Beethoven. Paola Volpe en Liliana Bernardi zullen ook een werk uitvoeren van de Warnsveldse componiste Annelies Rhebergen, initiatiefneemster van dit concert.

Paola Volpe speelt op een Steinway tafelpiano uit 1869. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, zie de website.


www.geelvinck.nl


De draak in de put

ZUTPHEN - Op woensdag 27 februari is er in wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen, de muzikale kindervoorstelling 'De Draak in de put'. De aanvang is 14.00 uur en de voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Entree 3 euro.

Het verhaal: 'In een diepe put woont een hele boze draak. Iedereen is bang voor hem. Behalve Jacob. Hij gaat gewoon naar de draak toe en praat vriendelijk tegen hem. De draak vindt dit zo fijn, dat hij Jacob een heel bijzonder cadeau geeft.'

Een muzikaal sprookje, verteld door Ron Vernout, dat ongeveer 40 minuten duurt. Ouders/verzorgers zijn welkom bij de voorstelling en in het restaurant.


Wereldlokaal Zutphen wordt omgetoverd tot een Ierse pub

ZUTPHEN - Op zondag 24 februari om 12:00 uur wordt het Wereldlokaal Zutphen omgetoverd tot een Ierse pub: de band Clachán brengt er onvervalste swingende Keltische folk uit Ierland, Schotland, Bretagne en Galicië.

Clachán ('muzikaal buurtgenootschap') is een ervaren folkband bestaande uit zes muzikanten, die talloze instrumenten bespelen. Het repertoire bestaat vooral uit swingende jigs en reels afgewisseld met gevoelige ballads en dromerige sfeermuziek, zodat het publiek wordt meegenomen in een rijke en bijzondere muziekcultuur.

Het Wereldlokaal Zutphen brengt elke maand een wereldband van formaat: authentiek, traditioneel, akoestisch. De artiesten spelen en zingen met liefde en passie de muziek uit hun eigen cultuur en tradities.

Locatie: De Proeflokalen, Vispoortsingel 16 in Zutphen. Parkeren kan op de Martinetsingel. Entree 15 euro (scholieren/studenten 10 euro; kinderen 6 t/m 12 jaar en asielzoekers 5 euro). Reserveren: stuur een mail naar info@wereldmuziek.nl en maak het juiste bedrag uiterlijk 22 februari over naar bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton.


www.wereldmuziek.nl