Iedere zaterdag in februari is de Lionsclub Zutphen actief met de tulpenverkoop. Foto: PR
Iedere zaterdag in februari is de Lionsclub Zutphen actief met de tulpenverkoop. Foto: PR

Duizend bossen tulpen voor Warnsveld

WARNSVELD - Leden van de Lionsclub verkopen de hele maand februari bossen tulpen voor drie goede doelen in Zutphen en Warnsveld. De eerste twee zaterdagen zijn al duizend bossen tulpen verkocht in Warnsveld. Aanstaande zaterdag zijn de tulpenverkopers actief in Leesten en een week later in de Zuidwijken. De opbrengst van de tulpenactie wordt geschonken aan dierenweide 't Spiker in Warnsveld, kinderboerderij De Schouw in Zutphen en de Stichting Leergeld.


Creatieve kindermiddagen met vogels als thema

WARNSVELD - 't Warnshuus houdt in de voorjaarsvakantie creatieve middagen voor kinderen van 6 tot 12 jaar met vogels in de hoofdrol. Deze vinden plaats op maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 februari van 13.00 tot 15.00 uur.

Carolien de Vries en Erika Visser, beide jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs, zullen de kinderen begeleiden. Vogels zijn het thema, omdat die het moeilijk hebben in deze tijd van het jaar. Op dinsdagmiddag ligt de nadruk op de ijsvogel, waarover Erika Visser een boekje geschreven heeft. Uit het boekje wordt tussendoor voorgelezen, er wordt een lied gezongen over de ijsvogel, en daarnaast gaan de kinderen vogelmobiels maken.

Op de drie middagen kunnen de kinderen kennis vergaren over de (tuin)vogels en op creatieve manieren het thema vogels uitbeelden met allerlei materialen waarin de kinderen een vrije keuze hebben. De middagen worden afgesloten met pannenkoeken eten.

De kosten voor deelname zijn 5 euro per kind. Aanmelden voor deelname wordt op prijs gesteld, in verband met de aanschaf van materialen. Voor meer informatie of aanmelden, neem contact op via henk.steinvoort@warnshuus.nl of 0575-522796.


www.warnshuus.nl