Kabul, City in the Wind
Kabul, City in the Wind Luxor Zutphen

Farm House brengt veelzijdige jazz

ZUTPHEN – The Farm House Jazz & Bluesband is zondag 17 februari om 14.30 uur te gast bij Jazz at The Peacock in Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25.

In 2014 vinden vier ex-leden van de Stable Roof Jazzband elkaar en richten de Farm House Jazz & Bluesband op. De sound van de Chris Barber Band, met een strakke ritmesectie wordt leidend. Bij de Farm House wordt hier invulling aan gegeven door Kees Heegstra op drums, Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamisch trio dat een stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz, maar ook rock, swing en r&b brengt en een gevoelige ballad weet te begeleiden. De blazerssectie, met trompettist Michael Muller, trombonist Hans van Wermeskerken en klarinettist/saxofonist/gitarist/zanger Michiel Pos zorgt daarbij voor de typische traditionele klankkleur.


www.jazzandsozutphen.nl


Documentaire over Afghanistan

ZUTPHEN - Vrijdag 22 en maandag 25 februari vertoont Luxor de documentaire Kabul, City in the Wind van de Nederlands-Afghaanse regisseur Aboozar Amini, de openingsfilm van het afgelopen IDFA, het internationale documentairefestival in Amsterdam.

Amini kwam in 2009 als 14-jarige met zijn broer naar Nederland. Na een studie aan de Rietveld Academie, ging hij naar de prestigieuze London Film School. Voor zijn eerste lange documentaire keerde hij terug naar de geteisterde hoofdstad van zijn geboorteland. Het resultaat is een bescheiden, ingetogen, indrukwekkende film over het dagelijkse bestaan van de inwoners van Kabul.

De film volgt afwisselend chauffeur Abas en de twee broertjes Afshin en Benjamin. Abas stuurt zijn gammele bus door de chaos van het regelmatig door aanslagen getroffen Kabul. Verderop in dezelfde grauwe, in een permanente stofwolk gehulde stad worden de jonge tiener Afshin en zijn kleine broertje Benjamin door hun vader, een ex-militair, meegenomen naar een gedenkplaats met portretten van bomslachtoffers. Als zijn vader om veiligheidsredenen naar Iran vertrekt, is Afshin plotseling het hoofd van de familie. Het dagelijks leven van de jongens en de buschauffeur gaat door, terwijl op de achtergrond de maatschappij wordt verwoest door politieke en religieuze machten.

Kaartjes aan de kassa of viade website.


www.luxorzutphen.nl


Fermata heeft een nieuwe website en verzorgt concert

ZUTPHEN – Vocaal Ensemble Fermata verzorgt op 17 februari een concert in de St. Janskerk aan de Nieuwstad in Zutphen, met als thema 'Liefde en afscheid'. Aanvang 15.00 uur.

Op het programma staat muziek van onder andere Gheilo, Whitacre en Tedesco, bijzondere muziek die weinig wordt uitgevoerd. Medewerking aan dit concert wordt verleend door Jan Bartlema, gitaar en het VOS-ensemble bestaande uit Merle van Gelder en Angela Machiel viool, Lex Bouman altviool en Dirk Jan Post cello. Het geheel staat onder leiding van Paulien Roos-Bik. Kaarten kosten 12 euro en zijn aan de kerk verkrijgbaar. Meer informatie: Gerri Bannink, 06-1716 3195.

Vocaal Ensemble Fermata heeft haar website vernieuwd. Daar is te lezen wat Fermata doet en belangrijker: waar je het koor voor kunt vragen.


www.fermatazutphen.nl


Toetsenist van Jan Akkerman bij It's time for Jazz

ZUTPHEN - Op dinsdag 19 februari komt toetsenist Coen Molenaar, bekend van de Jan Akkerman band, met zijn eigen trio optreden bij It's Time for Jazz in de gewelvenkelder van Uffie's, Houtmarkt 71. Aanvang 20.30 uur. Onder de naam 'The New Conrad Miller Trio' speelt hij samen met bassist David de Marez Oyens en drummer Enrique Firpi. Het publiek mag een mix verwachten van latin,jazz, neo soul, fusion en funk. Toegang is vrij, donaties zijn welkom. Dit concert valt onder een plusconcert waarbij een extra donatie van het publiek wordt gevraagd.


Over schapen en hun schaapherder

ZUTPHEN - Bij de K.B.O. afdeling Zutphen-Warnsveld zal Hans Abbink dinsdag 19 februari een presentatie verzorgen over het wel en wee van de schapenwereld en de schaapherder bij st. Elisabeth aan de Geweldigershoek 39 in Zutphen. Aanvang: 14.00 uur. Hans en Greet Abbink uit Eibergen richten zich op de schapenbranche en natuurbeheer. Hans is jarenlang schaapherder geweest in het Haaksbergerveen en heeft een schat aan kennis en ervaring. Momenteel bezitten ze nog een kleine kudde die bestaat uit stamboek Bentheimer Landschapen. Deze worden ingezet bij diverse begrazingsprojecten.