De acromeiden van WSV. Foto: PR

Schoolschaakkampioenschap

ZUTPHEN - Zaterdag 16 februari vindt het schoolschaakkampioenschap Schaken van de gemeente Zutphen plaats. Het kampioenschap wordt gehouden in MFC Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen en begint om 13.00 uur, einde omstreeks 17.00 uur.

Voor de 36ste keer organiseert het Schaakgenootschap Zutphen dit kampioenschap. Dit jaar doen er acht scholen mee met 21 teams. Vorig jaar werd een team van basisschool De Bongerd kampioen. Een team bestaat uit vier spelers en eventueel een of twee wisselspelers. Na zeven ronden is de kampioen bekend. De kampioen en de nummers twee en drie mogen daarna meedoen aan de halve finale van de Oostelijke Schaakbond op 23 maart.

Daarna kan men zich plaatsen voor de finale van de Oostelijke Schaakbond welke gehouden wordt op zaterdag 6 april in 't Warnshuus te Warnsveld.

Acromeiden en dansers WSV in actie

WARNSVELD - Zaterdag 9 februari vond de derde plaatsingswedstrijd in Genemuiden plaats, waar de acromeiden van WSV twee podiumplekken wisten te bemachtigen.

Als eerste mochten Nikita, Ilona en Fera in de E- junior. Met de oefening haalden ze eindelijk voor de twee onder partners een bronzen medaille.

De derde wedstrijd waren E-senioren en de D-jeugd. Als eerste mocht het trio Sharon, Dewi en Nienke, zij werden vierde. Daarna mochten Milou en Evi, zij behaalden een elfde plek. Daarna mochten Reshma en Britt hun oefening laten zien, zij behaalden een negende plaats. Als allerlaatste mocht het WSV D-jeugd duo Felyne en Maura. Hun oefening werd met een zilveren mediale bekroond. Het is nog even afwachten welke teams er doorgaan naar de Oost-Nederlandse kampioenschappen.

Dansend WSV
Ook de dansers van WSV Warnsveld kwamen in actie; afgelopen zaterdag was het tijd voor de allereerste wedstrijd van het seizoen voor de twee jazzdance selectiegroepen. De jongste selectiegroep behaalde daar een vierde plek. De oudste selectiegroep behaalde een negende plek in het sterke deelnemersveld op de Oost-Nederlandse Kampioenschappen in Almelo.