Heleen Buijs wordt door leden van Burgerbelang Zutphen Warnsveld een bloemetje overhandigd. Foto: PR
Heleen Buijs wordt door leden van Burgerbelang Zutphen Warnsveld een bloemetje overhandigd. Foto: PR Foto:

Burgerbelang zet gedreven Warnsveldse in het zonnetje

WARNSVELD - Woensdagochtend 6 februari, voorafgaand aan de dorpsraadsvergadering van Warnsveld, heeft Burgerbelang Zutphen Warnsveld Heleen Buijs in het zonnetje gezet. Als voorzitter van de Dorpsraad heeft zij zich volledig ingezet voor het behoud van de bibliotheek in het Warnshuus. Burgerbelang heeft veel waardering voor haar gedrevenheid, doortastendheid en enthousiasme.

'De Warnsveldse Tijger', zo omschreef weekblad Contact de Warnsveldse Heleen Buijs al (d.d. 3-11-2016 Contact Zutphen-Warnsveld). Burgerbelang vindt dat een perfecte benaming. Als voorzitter van de Warnsveldse Dorpsraad is ze bereid fel ten strijde te trekken voor 'haar' dorp en inwoners. Dat leverde de afgelopen maanden stevige discussies op tussen de gemeente en de Dorpsraad. De inzet was het voortbestaan van de bibliotheek in Warnsveld en daarmee het voortbestaan van multifunctioneel centrum het Warnshuus.

Buijs hield voet bij stuk en daarmee heeft ze de bibliotheek en het Warnshuus weer wat ademruimte weten te geven. Burgerbelang waardeert de inzet van deze pittige dame en kijkt terug op een intensieve en prettige samenwerking. "Heleen is een prachtvoorbeeld van de betrokken burger: slim, gedreven en met de nodige humor," zegt Rick Verschure, fractievoorzitter van Burgerbelang in de gemeenteraad van Zutphen. "De strijd om de bibliotheek is nog niet gestreden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Heleen haar steentje volop bij zal blijven dragen."