Oud-Hollandse spelletjes tijdens 'Zin in Zondag'

ZUTPHEN - Een keer in de maand organiseert Odensehuis Zutphen van 14.30 tot 16.30 uur 'Zin in Zondag'. Dit is een moment van gezellig theedrinken en samen iets doen of maken. Aanmelden hoeft niet en iedereen is welkom. Op 17 februari staat 'Zin in Zondag' in het teken van ouderwetse spelletjes doen. Denkt u dan aan de bekende bordspelen, aan sjoelen, scrabble en nog veel meer. Het Odensehuis is gevestigd aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen.

'Zin in Zondag' is ontstaan vanuit de gedachte om mensen die zich juist op die dag extra alleen voelen gezelligheid te bieden. Het programma is gericht op zestigplussers, maar eigenlijk is iedereen welkom. Het kan ook een moment zijn om als familielid met iemand die begint te dementeren sfeer te proeven bij het Odensehuis en wat informatie te halen. Kortom, 'Zin in Zondag' is eigenlijk zoete inval! Kijk ook eens op de website voor meer informatie.


www.odensehuiszutphen.nl


Maak kennis met Lets Zutphen

ZUTPHEN - Op 13 februari om 19.30 uur bent u welkom op de informatieavond van Lets Zutphen. Het aantal leden groeit naar boven de 100 en er kunnen nog meer bij. Kom vrijblijvend kennismaken onder het genot van een kop koffie of thee en laat u informeren. Er zijn geen kosten aan verbonden. Na aanmelding via mailadres info@letszutphen.nl krijgt u een welkomstmail met bevestiging en het adres van de informatie-avond. Zie ook de website www.letszutphen.nl

Hoe kijkt een nieuw lid tegen Lets Zutphen aan? We vroegen het Mei Lan Tan. Sinds twee maanden is zij lid van Lets Zutphen. Het lidmaatschap van Lets Zutphen is voor haar één van de manieren om na een verhuizing naar Zutphen hier te integreren. Het Lets systeem van uitruil van diensten en spullen werkt met nappen, een eigen betaaleenheid. Dat mensen elkaar wederzijds helpen en her te gebruiken goede spullen gunnen zonder dat er geld aan te pas komt trekt haar aan. Het bracht haar nu a,l naast nieuwe contacten, een houten ladekastje, spelletjes en een koeltas op. Daar tegen over maakte ze een salade met gekarameliseerde walnoten voor de kerstbrunch, gaf advies over zelf zuurdesembrood bakken en past ze af en toe op een hondje dat niet goed alleen thuis kan zijn. Dat haar alles goed wordt uitgelegd door ervaren Lets maatje Marjan vindt ze heel prettig.