Kerkdiensten in uw krant

ACHTERHOEK - Achterhoek Nieuws, uitgever van veertien wekelijkse nieuwsbladen in de Achterhoek, houdt de lezers graag op de hoogte van allerlei lokale zaken. Zo worden op de servicepagina, de voorlaatste pagina in de krant, in een aantal kranten wekelijks ook kerkdiensten vermeld.

Tot dusver leverde men de informatie hiervoor per mail aan. Achterhoek Nieuws stapt echter over op een andere werkwijze, waarbij kerkgemeenschappen de informatie rechtstreeks kunnen invoeren, en later desgewenst aanpassen. Dat betekent minder kans op fouten. Wanneer kerkgenootschappen hun wekelijkse kerkdienst(en) graag vermeld zien in één van de weekbladen, dan kunnen zij een eenvoudige handleiding over de werkwijze opvragen door te mailen naar redactie@achterhoeknieuws.nl.

De deadline voor het invoeren van de informatie over de kerkdiensten ligt op de vrijdag voor plaatsing om 09.00 uur.

Voor Aaltens Nieuws is de nieuwe werkwijze per 1 januari ingevoerd, voor andere kranten gebeurt dat zo spoedig mogelijk. Vanaf week 9 is het de enige manier waarop kerkdiensten kunnen worden aangeleverd; aanleveren per mail is dan niet meer mogelijk.

Op deze manier kunnen alleen kerkdiensten worden ingevoerd, met een maximum hoeveelheid tekst ter grootte van 300 lettertekens. Wanneer een kerkgenootschap graag ook de misintenties vermeld wil zien, kan men voor informatie over de mogelijkheden mailen naar verkoop@achterhoeknieuws.nl.


Stichting Noaberhulp biedt opleiding voor nieuwe vrijwilligers

REGIO - "Gemakkelijk is het niet, maar het geeft veel voldoening." Dat is de mening van de ruim twintig vrouwen en mannen die als vrijwilliger werkzaam zijn bij Stichting Noaberhulp Zutphen en omstreken. Op woensdag 27 februari start de basisopleiding voor nieuwe vrijwilligers.

De vrijwilligers verlenen in de gemeenten Zutphen, Lochem, Bronckhorst (Vorden en Steenderen) en Brummen (centrum) kosteloos aanvullende hulp aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en ervoor gekozen hebben om thuis, in hun eigen omgeving te sterven. Als het in die laatste levensfase voor de mantelzorgers (te) zwaar wordt, kunnen de goed opgeleide vrijwilligers van Noaberhulp een helpende hand bieden. Dat doen ze vooral door overdag of 's nachts bij de zieke te waken, zodat de mantelzorgers even op adem kunnen komen.

Opleiding vrijwilligers
De opleiding bestaat uit acht avonden en wordt gehouden in Doetinchem. Wie wil weten of dit vrijwilligerswerk iets voor hem of haar is kan voor informatie terecht op de website van Noaberhulp Zutphen e.o. en telefonisch of per mail bij coördinator Joke Sieverink.


www.noaberhulpzutphen.nl

06 -10 46 54 95

info@noaberhulpzutphen.nl


Ongedwongen Frans
oefenen en spreken

ZUTPHEN - Voor liefhebbers van de Franse taal houdt Alliance Française Zutphen op vrijdag 15 februari 2019 tussen 17.00 uur en 19.00 uur alweer voor de tiende keer een Café Française in het souterrain van Grand Café de Courant, Houtmarkt 66 te Zutphen.

Dé kans voor alle liefhebbers van de Franse taal om gezellig en informeel, onder het genot van een drankje, met elkaar Frans te spreken over allerlei onderwerpen. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur is er vrije inloop voor iedereen die graag wat Frans wil spreken, ook beginners en scholieren zijn deze middag van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn of een cursus te volgen om van deze gezellige middag te genieten.

Toegang is voor iedereen geheel gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.


Het verhaal van Joppe van 1600 tot heden

HARFSEN - Donderdag 14 februari zal Henk Hietbrink in Ons Gebouw te Harfsen een lezing verzorgen over Joppe. De lezing heeft als titel 'Het verhaal van Joppe van 1600 tot heden'.Aanvang 20.00 uur. De entree bestaat uit een vrije gift.

Tijdens deze lezing met veel beeldmateriaal wordt het ontstaan van de Marken behandeld. Huize Joppe en zijn bewoners passeren de revue, evenals het komen en gaan van de kleine middenstand. Verder komt de bouw van de RK-kerk en de daaraan gerelateerde bebouwing ter sprake. Ook zal de aanleg van de spoorlijn Deventer-Zutphen en de tramlijn Deventer-Borculo aan de orde komen.

Henk is een geboren en getogen Joppenaar en woont in Epse. Henk is een enthousiast verteller en hij doorspekt zijn verhaal met een groot aantal anekdotes. Deze lezing is onlangs in Epse gehouden, waarbij door de grote aanloop een groot aantal mensen teleurgesteld moesten worden.