Vermoeidheid bij kanker

ZUTPHEN - Op dinsdag 12 februari van 10.00 tot 11.00 uur is er een bijeenkomst van het oncologienetwerk Zutphen. De bijeenkomst is in Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. De toegang en koffie zijn gratis.

Dit keer zullen Dianne Warffemius, oncologisch fysiotherapeut bij Arcus, en Adinda van Sommeren, ergotherapeut bij Sensire vertellen over vermoeidheid bij kanker. Ze zullen uitleggen waarom zoveel mensen die met kanker te maken hebben of hebben gehad, vermoeidheid ervaren. Ook zullen ze vertellen welke interventies mogelijk zijn om de vermoeidheid een minder grote rol in het dagelijks leven te laten spelen.


Zwemmen en yoga bij reuma

ZUTPHEN - Bij reuma is bewegen van groot belang. Dit kan op verschillende manieren. De Reumapatiëntenvereniging Zutphen e.o. biedt haar leden een breed programma aan met activiteiten. Zwemmen in verwarmd water is zo'n activiteit.

Zwemmen
Voor de vrijdagavond zwemgroep is er nog plaats. Belangstellenden uit Zutphen en omgeving zijn van harte welkom.

Yogaprogramma
Verder is er ook een yogaprogramma. Yoga is een activiteit die goed past in een beweegprogramma voor reumapatiënten. Yoga wordt gegeven in Zutphen, Waterstraat, op de vrijdagmorgen. Onder leiding van een therapeut. Belangstellenden uit Zutphen en omgeving zijn van harte welkom.

Voor meer informatie omtrent het zwemmen, de yoga of andere activiteiten en om zich op te geven kan men contact opnemen met ReumaZutphen: 0313 652 593. Voor meer informatie, zie de website.


www.reumazutphen.nl


Aan de slag in het Hassinkbos

GORSSEL - Zaterdag 9 februari pakt Natuurwerkgroep Gorssel vanaf 9.00 uur haar gereedschap weer op. De vrijwilligers gaan aan het werk in het Hassinkbos te Epse. Trek ook de handschoen aan en help mee.

In het bos van Natuurmonumenten wordt onder andere gesnoeid en opslag verwijderd. Er wordt gestart bij de ingang Huzarenlaan vanaf de Lochemseweg. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig. Natuurwerkgroep Gorssel werkt dit winterseizoen nog drie zaterdagochtenden op de Gorsselse Heide: 23 februari, 9 en 16 maart. Ook dan is hulp welkom.

Voor informatie kan men contact opnemen met Hans Pasman: 06-27329247, natuurwerkgroep.gorssel@gmail.com