FC Zutphen (zat.) op bezoek bij IJVV in IJsselmuiden

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat zaterdag 9 februari op bezoek bij IJVV. Na twee afgelastingen is het te hopen dat er komende zaterdag voor de Zutphenaren weer gespeeld kan worden. De tegenstander leed afgelopen zaterdag een 1-0 nederlaag in Zwolle bij Be Quick "28. Beide ploegen waren lange tijd ongeslagen en nemen daarom een hoge positie in op de ranglijst van de tweede periode. De thuis ploeg, Be Quick, trok uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind. Hierdoor is de wedstrijd voor YVV tegen FC Zutphen cruciaal om nog een rol van betekenis in de periode stand te kunnen spelen. YVV heeft in de competitie acht punten meer verzameld dan de Zutphenaren en neemt de zesde positie in.

In de ouverture van dit seizoen verloor FC Zutphen thuis met 0-1 van YVV. De verschillen onderling in deze competitie zijn niet zo groot, getuige het feit dat afgelopen zaterdag de meeste wedstrijden in 1- 0 eindigden. Er zal daarom iedere week fel om de punten gestreden moeten worden. Voor FC Zutphen is het belangrijk toch minimaal een punt mee te pakken in IJsselmuiden om niet verder in de onderste regionen verzeild te raken.

Daar zal echter veel strijd om geleverd moeten worden. De ploeg uit IJsselmuiden is een degelijke en ervaren ploeg. Het kampioenschap is voor hen waarschijnlijk net wat te hoog gegrepen, maar een periode pakt men ieder seizoen meestal wel mee.

Voor de trainers is de vraag of bij voorbeeld Niek Bakkerweerd achterin begint, of dat hij na zijn 2 doelpunten tegen Den Ham weer in de spits zal starten. Dat zal ook van de conditie en vorm van Gabi Maduro af hangen, die voorin ook een belangrijke rol kan vervullen. Verder zullen aanvoerder Jelle Macare en Hidde Ruessink na hun blessures ongetwijfeld weer volledig inzetbaar zijn. Wie er in de basis komen zal ook van de vorm op de training af hangen.

Met het verlengen van de contracten van Taco Lourens en Jan Willem van Schooten is er gekozen voor continuïteit in de selectie. De contacten met de andere selecties zijn prima, zodat er regelmatig spelers kunnen doorstromen. Ook voor volgend seizoen kunnen er vanuit de jeugdselectie weer spelers toegevoegd worden. Het zal daarom van belang zijn om het elftal in deze klasse te houden, om ook volgend seizoen op een goed niveau te kunnen spelen.

Tweede elftal
Het tweede elftal treedt zaterdag om 12.30 uur aan in Hattem tegen Hatto Heim dat in de middenmoot in de eerste klasse staat. Het zal een pittige klus worden voor de jongens van trainer Ido te Loo om met minimaal een punt terug te keren naar Zutphen. Maar ook dit team zal met een volledige selectie aantreden en daarom met een goed resultaat huiswaarts kunnen keren.


RAAD/HO!?! laat op gang tegen deafjumpers

ZUTPHEN - Een voltallig mixteam van de basketbalrecreanten van RAAD/HO!?! won afgelopen zaterdag 2 februari een thuiswedstrijd in sporthal De Kei van het doventeam Deafjumpers, maar dat ging niet zonder moeite.

In een wedstrijd waar vooral goed werd verdedigd profiteerde Deafjumpers in de eerste periode van de slordige passes en het onzuiver schieten van RAAD/HO!?! De gasten kwamen al snel op een 8-2 voorsprong, om vervolgens de eerste periode af te sluiten bij de stand 6-12. In het tweede kwart herstelde het thuisteam zich enigszins, liep de achterstand in en kwam bij de stand 17-17 langszij. Een wat onoplettende actie bij het innemen van de bal in de laatste seconden van de eerste helft gaf Deafjumpers toch de mogelijkheid om de rust in te gaan met een kleine voorsprong van 19-17. De rust deed RAAD/HO!?! evenwel goed. In de derde periode werd er zorgvuldiger gespeeld. Beide teams namen om en om de leiding maar het was toch de thuisspelende ploeg die na vijf minuten door uitstekend verdedigen meer afstand nam van het doventeam en die voorsprong ook niet meer uit handen gaf. Via 31-25 aan het einde van de derde periode namen de speelsters en spelers van de thuisploeg in het laatste kwart duidelijk afstand van Deafjumpers. Met enkele fraaie breaks won RAAD/HO!?! via 35-25 en 41-29 uiteindelijk verdiend met 47-32.

Overigens heeft het team nog plaats voor enkele nieuwe speelsters; heb je interesse kijk dan op de website.


hobasketbalzutphen.jouwweb.nl


Warnsveldse Boys – SDOUC

WARNSVELD - De eerste competitiewedstrijd van de Warnsveldse Boys na de winterstop zit er alweer op, het team ging vanuit het Limburgse Mook zonder punten naar huis.

Warnsveldse Boys heeft het moeilijk in de tweede klasse maar het zal zondag 10 februari weer alles in het werk stellen om de spiraal te doorbreken en punten in eigen huis te gaan houden. SDOUC staat in de stand op een verdienstelijke vierde plaats. Beide ploegen willen de punten meenemen om naar boven te kunnen kijken om daar aansluiting te kunnen behouden. De plaats op de ranglijst geeft andere doelen want SDOUC gaat voor de bovenste plekken en Warnsveldse Boys gaat met als doel om van de onderste plek weg te komen.