Foto: Pascale Drent
Foto: Pascale Drent

Literair interview met twee bijzondere schrijfsters

ZUTPHEN - Op zondag 10 februari van 15.00 tot 17.00 uur is er weer een sprankelende Literaire IJsselsalon in Zutphen. Jos van Hest gaat in gesprek met twee bijzondere schrijfsters van wie allebei recent een biografie is verschenen over een nog bijzonderder vrouw.

Annet Mooij over beeldend kunstenaar Gisèle van Waterschoot van der Gracht: De eeuw van Gisèle; Maaike Meijer over de schrijfster, dichter, kunstenaar F. Harmsen van Beek: Hemelse mevrouw Frederike. Het zijn twee imposante en spannende biografieën over twee eigenzinnige, krachtige, boeiende dames.

Biografen pretenderen de waarheid boven tafel te halen. Lukt dat hen? En kan het wel? Biografieën zijn toch ook altijd interpretaties van een leven? Hoe tijdsgebonden en persoonsgebonden is een biografie? Met Maaike Meijer en Annet Mooij als gasten belooft het een fantastische middag te worden. Welkom!


Oud-Eefdenaar verzorgt pianorecital

EEFDE - Op 10 februari om 11.30 uur is er na de kerkdienst weer een koffieconcert te horen in de kerk in Eefde aan de Schurinklaan 1. Niet door een onbekende: Evert Jan de Groot komt uit zijn woonplaats Utrecht hier naar toe voor een pianorecital. Zijn muzikale ontwikkeling begon in Eefde, waar hij opgroeide.

Na zijn middelbare school werd hij opgeleid op de conservatoria in Amsterdam en Utrecht. In korte tijd (hij is 30) bouwde hij een brede ervaring op als solo pianist, begeleider van instrumentalisten, zangers en koren, repetitor bij operagezelschappen, muzikant in orkesten – niet alleen achter de piano maar ook als hoornist – organist en koordirigent. Hij besteedt de meeste tijd aan zijn werk als repetitor van de Nederlandse Reis Opera en de NTR Zaterdag Matinee, een concertserie van het Concertgebouw in Amsterdam. Deze dag speelt hij een programma met de eerste 4 preludes en fuga's uit Das Wohltemperierte Klavier, deel 1 van Bach, de Etude opus 25 nr. 6 van Chopin en tenslotte een bewerking door Liszt van de eerste symfonie van Beethoven.

De toegang is vrij en er wordt gecollecteerd bij de uitgang.


Meditatief (lig)concert met cello

ZUTPHEN - Op donderdagavond 14 februari van 19.30 tot 21.30 uur geeft celliste Renske Béguin een intuïtief concert in het Middenhuis, Fie Carelsenstraat 32 in Zutphen. Liggend op een matje hoor je intuïtieve klanken door cello, stem en klankschalen.

Het geeft alle ruimte voor eigen meditatie en innerlijk werk. De vervolgconcerten zijn op donderdag 14 maart, 11 april, 16 mei en op 13 juni. Het wordt aangeraden een eigen ligmatje, dekentje of meditatiekussen mee te nemen. De entree is gratis, vrije gift na afloop. Aanmelden kan per mail.


renskecelliste@gmail.com


Nieuwe akoestische coverband

ZUTPHEN - Op vrijdag 15 februari om 20.00 uur treedt de nieuwe, akoestische coverband HUSH! uit Zutphen op in MixxiM club & Cocktails, Vaaltstraat 4. De toegang is gratis.

De band bestaat uit: Chantal Nengerman (zang), Jeroen Daalmeijer (gitaar en zang), Erik Nengerman (piano), Adrie Kers (basgitaar) en Roele Buijk (cajon en percussie). De band is volledig, maar ook als twee- of driemansformatie te boeken. Voor MixxiM komt HUSH! als driemansformatie met Erik, Jeroen en Chantal.


Laatste kaarten voor concert Concordia Eefde in de verkoop

EEFDE/ ZUTPHEN – De allerlaatste kaarten voor het concert 'Games 2 the Movies' van Concordia Eefde zijn in de verkoop gegaan. "De kaartverkoop voor ons concert op zaterdag 16 februari in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen loopt uitzonderlijk goed", zegt penningmeester Ingrid Bieleman van muziekvereniging Concordia Eefde. 'We verkopen kaarten online en bij enkele winkeliers in het dorp. Verkooppunten COOP Versluis en DIO-drogisterij Peinemann waren al volledig uitverkocht. Gelukkig hebben we ruimte gevonden voor een beperkt aantal extra kaarten."

Muziekvereniging Concordia uit Eefde musiceert deze avond samen met Het Ettens Mannenkoor. Ruim 65 muzikanten en 100 zangers zullen het publiek de kracht van muziek in films en games laten ervaren. Het wordt een filmisch concert met iconische muziek en stoere mannenzang. Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Kaarten (voorverkoop 15 euro, zaal 17,50 euro) zijn te koop in Eefde bij COOP Versluis, DIO-drogisterij Peinemann en Tuincentrum De Blaakhof of online via de website.


www.concordiaeefde.nl