Kinderen groep 7 en 8 lezen fragment voor uit hun favoriete kinderboek

Voorlees- wedstrijden in Warnsveldse bibliotheek

WARNSVELD - Op zaterdag 16 februari houdt Graafschap bibliotheken weer twee kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van zeventien basisscholen uit de gemeenten Lochem en Zutphen treden dan voor het voetlicht. Het programma voor de Zutphense scholen begint om 10.30 uur en voor de Lochemse scholen om 13.30 uur. Het is een besloten bijeenkomst.

De kinderen uit de groepen 7 en 8 lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. Bij de voorrondes die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als beste voorlezer van hun school uit de bus. Schrijvers als Rachel Renee Russell, bekend van de serie 'Dagboek van een muts', maar ook Roald Dahl en Jacques Vriens staan bij de leerlingen hoog aangeschreven. De voorlezers worden aangemoedigd door hun leerkracht, ouders en andere supporters.

De winnaars van de beide kwartfinales gaan als 'Voorleeskampioen' door naar een van de halve finales op 16 maart in Aalten. De provinciale finale van Gelderland vindt plaats op maandagavond 15 april en de landelijke finale ten slotte op woensdag 22 mei in de Schouwburg van Amstelveen.

In 1994 nam de Stichting Lezen, onder voorzitterschap van Jan Terlouw, het initiatief voor de Voorleeswedstrijd. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de Bibliotheken en de Provinciale ondersteuningsinstelling.Het aantal deelnemende scholen groeide van 80 in 1994 tot 423 dit jaar! Het enthousiasme groeit dus nog steeds.