De judoka's van de selectie van Judo Zutphen met coach Martine Demkes. Foto: PR
De judoka's van de selectie van Judo Zutphen met coach Martine Demkes. Foto: PR Foto:

Selectie Judo Zutphen scoort dertien bekers op judotoernooi

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag was een deel van de jeugd- en juniorenselectie van Judo Zutphen op het Noord-Oost judotoernooi in Slagharen.

Door de hele selectie werd super hard geknokt en dat resulteerde dat er 13 bekers mee terug naar Zutphen werden genomen.

Coach Martine Demkes was dan ook erg tevreden en trots.


Shimmy Shake zoekt fusion (buik)danstalent

ZUTPHEN - Voor alweer de twaalfde keer is Shimmy Shake op zoek naar fusion (buik)danstalent. Er wordt gezocht naar dansers van verschillende niveaus, van beginner tot professional. Tijdens 4 middagen op verschillende plekken in Nederland kunnen dansers hun talent tonen aan een panel van vriendelijke experts. 12 dans acts komen na deze middagen in aanmerking voor persoonlijke coaching door een vooraanstaande (buik)dans coach uit het Shimmy Shake netwerk. De Talent Search middagen vinden plaats op 24 februari (Zutphen), 24 maart (Rotterdam), 7 april (Eindhoven) en 28 april (Groningen). Dansers kunnen zich nog tot 15 februari inschrijven voor de middag in Zutphen, en tot 10 maart voor de andere middagen. Ga voor meer informatie naar www.shimmyshake.org of volg ons via Facebook of Instagram.


Odensehuis 'In Gesprek Met' Dance for Health-docent

ZUTPHEN - Odensehuis Zutphen heeft voor woensdag 13 februari weer een 'In Gesprek Met' op de kalender staan. Deze keer vragen we dansdocent Ineke van Wijngaarden om meer te vertellen over Dance for Health. Dus wilt u zich graag wat vitaler voelen en bent u op zoek naar een vrolijke vorm van beweging? Kom dan luisteren en een beetje meedansen aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen.

Dance for Health is gericht op de combinatie dans en muziek en zorgt onder andere voor een vrolijk gevoel. Daarnaast activeert dansen op (uw favoriete) muziek de hersenen. Hierdoor sterken de spieren en verbetert de motoriek. Samen zorgt dit weer voor meer souplesse en een goede doorbloeding. Dit is belangrijk voor mensen die gezond zijn en gezond willen blijven, maar zeker ook voor mensen met (beginnende) dementie of een chronische ziekte zoals reuma, MS of de ziekte van Parkinson.

Voor 'In Gesprek Met' is aanmelden niet nodig en de bijeenkomst is gratis toegankelijk. Het Odensehuis is woensdag vanaf 19.00 uur open.


odensehuiszutphen.nl