Wijziging concept 't Atrium vanwege toenemende werkzaamheden

ZUTPHEN - Cursus- en vergaderaccommodatie 't Atrium Zutphen is al zeven jaar een plek voor presentatie en ontmoeting. Vanwege toenemende werkzaamheden is eigenaar Marion Traas met directe ingang genoodzaakt om enkele veranderingen in het concept aan te brengen.

De openingstijden op donderdag en zaterdag, die zijn bedoeld om de steeds weer wisselende exposities te kunnen bekijken, zullen verdwijnen.Kunstenaars die hun werk willen tonen aan publiek kunnen dat blijven doen. De werken zijn dan voortaan nog te zien tijdens besloten bijeenkomsten of openbare activiteiten.

Ook het ondernemersnetwerk Open Coffee Zutphen wordt niet meer gehouden in 't Atrium. Het netwerk blijft actief via LinkedIn totdat er een nieuwe locatie voor de netwerkbijeenkomsten is gevonden.

't Atrium Zutphen richt zich voortaan nog op kleine tot middelgrote groepen, Voor vergadering, cursus, feest of presentatie. Meer informatie? Stuur een mail of zie de website.


info@atriumzutphen.nl

www@atriumzutphen.nl


Leerlingen Praktijkonderwijs ontvangen landelijk erkend diploma

ZUTPHEN - Vanaf dit schooljaar ontvangen leerlingen van Praktijkonderwijs een landelijk erkend diploma. Hiermee gaat voor veel leerlingen een wens in vervulling. "Ook de leerlingen van het Praktijkonderwijs Zutphen gaan dus dit jaar een 'echte' diploma-uitreiking krijgen. Waardering die meer dan terecht is, waar onze leerlingen jaren hard voor hebben gewerkt", aldus directeur Anne-Marie Molleman.

Praktijkonderwijs Zutphen biedt onderwijs in de richtingen: groen, bouw, techniek, facilitair, horeca, detail en logistiek. Tijdens de Open Dag, op zaterdag 2 februari van 10.00 uur tot 14.00 uur, is iedereen welkom om te zien hoe het onderwijs vorm wordt gegeven. Leerlingen, personeel en ouders staan klaar om hun bevindingen te vertellen.


Het wonderlijk bestaan van de Zutphense krant

ZUTPHEN - 'Het wonderlijk bestaan van de Zutphense krant', dat is de titel van de lezing die Rob Krabben op maandag 11 februari geeft voor leden van de Historische Vereniging Zutphen (HVZ) en andere belangstellenden. Dat gebeurt in één van de zalen van het Warnshuus, Dreiumme 43 in Warnsveld. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Rob Krabben werkte bijna veertig jaar op de redactie van de Stentor en de voorgangers daarvan. Lange tijd was hij verslaggever op de redactie Zutphen. In 2015 sloot hij zijn loopbaan bij de krant af als adjunct-hoofdredacteur.

Krabben heeft dus de periode meegemaakt waarin de krant van de ene fusie in de andere overname terecht kwam en van de ene reorganisatie in de andere rolde. Hij zal daarom vertellen over het ontstaan van de dagbladen in Zutphen, maar vooral ingaan op de bedreigingen die er zijn geweest en die maken dat het alles behalve vanzelfsprekend was dat Zutphen nog steeds een dagblad met een regionale editie heeft.

Toegang is voor leden van de Historische Vereniging Zutphen gratis, niet-leden betalen 2,50 euro (vol is vol).