Rick Verschure nieuwe fractievoorzitter Burgerbelang

ZUTPHEN/WARNSVELD - Na jaren trouwe dienst in de fractie van Burgerbelang Zutphen Warnsveld heeft Martijn Siemes besloten om het fractievoorzitterschap over te dragen. Tijdens de fractievergadering van 21 januari hebben de raads- en forumleden unaniem Rick Verschure gekozen als opvolger. Vanaf de gemeenteraadsvergadering van 28 januari zal hij fractievoorzitter zijn namens Burgerbelang.

Martijn Siemes was ruim drie jaar fractievoorzitter en kreeg de afgelopen maanden steeds meer moeite om deze rol te combineren met zijn dagelijkse werk als communicatieadviseur bij kennis- en innovatiecentrum ElaadNL. Daarnaast vindt hij dat het tijd is voor vernieuwing: "Burgerbelang is bij Rick in vertrouwde handen. Hij wil zich vooral richten op betere samenwerking binnen de raad en steviger contact met de inwoners van Zutphen en Warnsveld. Dat is in deze tijd heel belangrijk en daar heeft hij goede ideeën voor." Martijn wil zich als gemeenteraadslid verder inhoudelijk gaan ontwikkelen.

Rick Verschure (43) is in het dagelijks leven Branchemanager bij Payroll Select BV, maar velen kennen hem wellicht als roze trompettist bij het Zutphens Dweilorkest 't Spult. Rick is sinds vorig jaar gemeenteraadslid en was daarvoor al nauw betrokken bij Burgerbelang als adviseur en forumlid. Rick: "De gemeente wordt op dit moment geconfronteerd met misschien wel de grootste financiële problemen van de afgelopen twintig jaar. We zien dat de collegepartijen hier ontzettend mee worstelen. We zien ook dat alle raadspartijen de wil hebben om Zutphen weer op de rails te krijgen. Dat geeft hoop voor de toekomst en het is de rol van Burgerbelang om daarin de wensen van de burgers goed naar voren te blijven brengen."


Rommelmarkt in Het Lichtpunt

ZUTPHEN - Zaterdag 9 februari 2019 is er van 9.00 uur tot 14.30 uur een rommelmarkt in Het Lichtpunt te Zutphen. Kom langs en snuffel tussen een groot aanbod van meubels, serviesgoed, kleding, boeken, speelgoed, elektronica en meer. De opbrengst is voor het goede doel.