Voorbeschouwing Ratti/Soci – FC Zutphen (zon)

ZUTPHEN/KRANENBURG - Op zondag 3 februari gaan de mannen van trainer Mark Severin op bezoek bij de Ratti/Soci combinatie. De ploeg uit Kranenburg/Wichmond doet het dit seizoen nog niet zo best. Zij nemen de 11de positie op de ranglijst in, met in totaal vier punten. In het verleden is dat wel eens anders geweest.

FC Zutphen staat momenteel op de vijfde plek, en wil graag aanspraak maken op de derde plaats, die automatisch recht geeft op een plaats in de nacompetitie. Iets wat de Zutphenaren ook vorig seizoen, tegen alle verwachtingen in, wisten te behalen. Dit seizoen gaat het wat stroever bij FC Zutphen. Door erg veel blessures wil het nog niet zo gaan zoals trainer Mark Severin en ook de leiding voor ogen hadden. Goede wedstrijden worden te vaak afgewisseld met zwakke potjes. Zoals al vermeld, mede door de vele blessures. Het lijkt er echter op dat hier langzaam maar zeker een eind aan komt, zodat FC Zutphen weer met het sterkst mogelijke team kan beginnen.

De wedstrijd zondagmiddag zal worden gespeeld op het terrein van Ratti aan de Eikenlaan in Kranenburg.

Zwaar bevochten zege WSV

WARNSVELD - Het was wekenlang op de trainingen fantastisch, maar in de gespeelde wedstrijden was het niet voldoende om tot winst te komen. Erger nog het was ver weg van het niveau dat in het begin van de competitie regelmatig werd behaald. WSV was zich hiervan bewust, maar ging zaterdag vol goede moed de strijd aan in de wedstrijd tegen Donitas waarin vooraf niet veel kansen werden toe gedicht.

Het was even zoeken gedurende de eerste set, Donitas zette er direct de volle druk op en WSV kon pas aan het einde van de set gelijke tred houden, maar toen was de achterstand al te groot om nog enige aanspraak op de setwinst te kunnen maken. Dan maar vlammen in de tweede set. En dat gebeurde. Door een prima serve-blok-verdediging wist WSV de lange ralley's steeds te winnen. Zet daar een degelijke passlijn bij en Donitas moest alle zeilen bij zetten om in het spoor te blijven. Het bleef spannend en met 26-28 trok WSV aan het langste eind. De derde set werd dan toch weer een redelijk gemakkelijke prooi voor Donitas 25-21, dus het moest in de vierde set weer gebeuren. Een kopie van set 2 werd deze set. Allen nu met een paar plekken doordraaien en de passer-lopers omgewisseld. Dat pakte goed uit zodat een tie-break de beslissing moest gaan brengen, 23-25.

De vijfde set drie plaatsen doorgedraaid en coach Erwin Sikkema van Donitas deed hetzelfde, zodat de koppeltjes aan het net dezelfde waren als in set 4. En wederom pakte dat goed uit. Beide ploegen hadden kansen aan het einde van de set. Het laatste punt was tekenend voor de wedstrijd. Vanuit serve van WSV, rolde de bal over het net rechtstreeks op de grond: 13-15 en de twee nodige punten voor WSV.

Zaterdag 2 februari gaat het team weer naar Groningen, naar Veracles.