Frans Manders bood namens de PvdA de rode taart aan. Foto: PR
Frans Manders bood namens de PvdA de rode taart aan. Foto: PR Foto:

Rode taart voor Zutphen Energie

ZUTPHEN - Partij van de Arbeid Zutphen-Warnsveld heeft vrijdag 25 januari weer een rode taart uitgedeeld. Ditmaal werd Zutphen Energie in het zonnetje gezet.

Deze coöperatie onder leiding van John Verheijden is de organisatie die mensen helpt en adviseert met betrekking tot duurzame energie en de daarbij behorende transitie. Dit doen ze met vele vrijwilligers die vanuit het kantoor naast C&A de mensen helpen in hun keuze voor duurzame energie. Maandelijks houden ze daar een Energie Café. ZE is betrokken bij meerder projecten in en om Zutphen. o.a. Wijk van de Toekomst in Noordveen, Windmolens met IJsselwind maar ook zonnenpanelenpark op de Revelhorst en Warken. Tevens helpen energie coachen de mensen ook thuis bij vragen over bijvoorbeeld aanschaf van zonnenpanelen, warmtepompen (of niet) en windenergie. Maar ook of een gasfornuis nu wel verstandig is.

ZE wekt binnen de gemeente Zutphen zelf energie op: het gaat om wind- en zonne-energie, en energie uit biomassa (gft). Alle verdiensten van de coöperatie blijven in de lokale gemeenschap.