Zoë Zeevalkink. Foto: PR
Zoë Zeevalkink. Foto: PR

Opnieuw zilver voor Zoë Zeevalkink

ZUTPHEN - Zaterdag 26 januari was de derde en laatste voorwedstrijd voor de turnsters van de derde divisie. De beste turnsters over de afgelopen wedstrijden, kregen vandaag tevens te horen of zij zouden doorstromen naar de districtsfinale van Oost-Nederland.

In wedstrijd 1 zaten de instappers N3 Evy Oosterveld en Famke Roelofs. Op sprong maakten ze een mooie hoge salto. Op balk lukte bij Evy de radslag en bij Famke de rol en bleven ze verder ook staan op de balk. Dit zorgde ervoor dat Evy vandaag achste werd en Famke zeventiende.

In wedstrijd 2 turnden Iris Sievers (jeugd 2 supplement E) en Zoë Zeevalkink (jeugd 1 N4). Zij lieten mooie sprongen zien met daarna een foutloze balkoefening, dat werd beloond met het eerste cijfer voor Iris en het tweede cijfer voor Zoë. Op vloer maakte Iris er een hele mooie oefening van. Iris eindigde op een zevende plek en Zoë werd tweede en mocht dus de zilveren medaille mee naar huis nemen. Beide meiden hebben zich geplaatst voor de districtsfinale.

In wedstrijd 3 turnden de senioren supplement C Eline Huisman en Michelle Goedhart. Ook zij begonnen op sprong en noteerden het vierde en zevende cijfer. Op balk turnde Michelle haar nieuwe opsprong en Eline liet mooie gymnastische sprongen zien. Op vloer turnde Eline zich met overtuiging naar de tweede plaats. Uiteindelijk werd Eline zesde en Michelle achttiende. Eline heeft zich weten te plaatsen voor de districtsfinale.

Over 2 weken is de districtsfinale in Nijmegen en gaan Eline, Zoë en Iris proberen zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.