Ideeën op doen kan bij de verschillende thematuinen. Foto: PR
Ideeën op doen kan bij de verschillende thematuinen. Foto: PR Foto:

Kinderen maken kennis met de wereld van de inheemse uilen

ZUTPHEN - Uilen zijn bijzondere vogels, je ziet ze zelden maar ze zijn dichterbij dan je denkt. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen woensdag 6 februari tussen 15.00 en 16.30 uur bij De Kaardebol kennismaken met de wereld van de inheemse uilen.

Met het bekijken van de film 'Lotte en de Uilen' ontdekken ze wat een uil zo bijzonder maakt. Aan de hand van zoekkaarten pluizen ze de braakballen uit en zien de kinderen welke muizen de uil gegeten heeft.

Deelname kost 3 euro per kind. Graag twee dagen van tevoren opgeven via het aanmeldingsformulier op de website.


www.dekleinekaardebol.nl/ecokids


Informatiemiddag reuma en bewegen

ZUTPHEN - 'Over en mee bewegen', dat is het onderwerp van de openbare bijeenkomst welke op zaterdagmiddag 9 februari van 13.30 tot 15.30 uur gehouden wordt in Warnsveld, de Eekschuur. Een informatieve middag georganiseerd door de reumapatiëntenvereniging Zutphen en omstreken. Meer informatie is te krijgen bij het secretariaat.


0575 - 451928

secr@reumazutphen.nl


Voordracht KBO Zutphen

ZUTPHEN - De heer Ben Godtschalk, zal op dinsdag 5 februari om 14.00 uur bij Elisabeth, Geweldigershoek 39, een voordracht verzorgen over het werken op grote waterdieptes en het invaren van zeer grote en zware modules tot wel 40.000 ton midden op zee. Ook het gewone zeemansleven, met alle verhalen eromheen, komt aan bod tot en met de huishouding aan boord van de immense kraanschepen en hun grote internationale bemanningen. Godtschalk is jarenlang als gezagvoerder in deze industrie werkzaam geweest en is daar nog steeds zijdelings bij betrokken.


Laat gratis een ontwerp van je tuin maken

VORDEN - Wie van plan is om een tuin aan te leggen of te veranderen, heeft bij Weulen Kranenbarg in Vorden de mogelijkheid om een gratis tuinontwerp te laten maken dankzij de 'Creëer je droomtuin'-actie. Daarbij krijgen men advies van iemand die dagelijks tuinen ontwerp in allerlei soorten maten. Deze actie zal gehouden worden in samenwerking met verschillende hoveniersbedrijven uit de regio. Verder kan men in verschillende thematuinen ideeën opdoen en diverse tuinstijlen bekijken. De gratis tuinschets actie wordt gehouden op februari, 2 februari, 9 februari 23 februari en 2 maart. Het aantal plaatsen voor de actie is beperkt.


Voor meer informatie zie advertentie elders in dit blad