Sylvia bij schilderij 'Beyond words'. Foto: Anouk Plantinga
Sylvia bij schilderij 'Beyond words'. Foto: Anouk Plantinga Foto:

Geometrische tekeningen en
schilderijen

WARNSVELD - Het HeelHuus biedt sinds maart 2015 kunstenaars de gelegenheid om in het HeelHuus te exposeren. Sylvia Cieremans is de vijftiende exposant, die tot 10 april 2019 met haar bijzondere geometrische tekeningen en schilderijen het HeelHuus een extra dimensie geeft.

Kunstenares Sylvia Cieremans maakt bijzondere werken die je op verschillende manieren kunt beleven. Door ze waar te nemen met je ogen en met je verstand, waarbij je de ongelooflijke details ziet. En door ze te bekijken vanuit je bewustzijn, je ervaring en je gevoel, waarbij je de verborgen onderliggende informatie vindt.

Sylvia is geboren in Suriname (1970) en heeft na veel omzwervingen haar vaste plek in Warnsveld gevonden. "Ik ben een natuurmens en creƫren is mijn passie. Eerst alleen als hobby. Ik heb lange tijd als sociaal werkster gewerkt en daarnaast veel cursussen gegeven met leem en klei. De drang om ook vanuit mezelf dingen te maken is aangewakkerd door mijn reis terug naar mijn 'roots'. Terug op mijn geboortegrond, realiseerde ik me dat het mijn doel en missie is om informatie die door me heen komt door te geven via mijn eigen creaties. De laatste anderhalf jaar ben ik daarom bezig geweest met het maken van geometrische tekeningen en leemschilderijen met een zogenaamde hoge trillingsfrequentie. Ik heb daarvoor een bepaalde stroom van energie en inspiratie nodig. Via intentie en meditatie en ook door regelmatig alleen de natuur in te gaan, stel ik me daar voor open. Ik heb geen plan en maak alleen een kader op maat waarbinnen ik aan het werk ga. Als ik me overgeef aan dit proces, komen er ingewikkelde geometrische vormen op papier en ben ik naderhand blij verrast en verwonderd hierover."