Afbeelding
Foto:

Fysiotherapeut Laurens Brummelhuis neemt afscheid van Arcus

ZUTPHEN - Op 30 januari stopt fysiotherapeut Laurens Brummelhuis na 30 jaar met werken en neemt afscheid van Arcus Fysiotherapie en het Arcus Gezondheidscentrum in Zutphen. Hij gaat zijn plek in de maatschap overdragen aan Annemarie Diekman en Martin Oortwijn, beiden al lange tijd verbonden aan Arcus Fysiotherapie. Naast veel activiteiten in zijn laatste werkweek zal er ook gelegenheid zijn voor patiënten en ex-patiënten, vrienden en collega's om afscheid van hem te nemen, op woensdag 30 januari is er van 17.00 uur tot 19.00 uur tijdens een receptie in het Arcus Gezondheidscentrum.

Laurens Brummelhuis is vanaf 1988 werkzaam in Zutphen. Eerst als fysiotherapeut bij praktijk voor fysiotherapie Everink aan de Leeuweriklaan. Vanaf 2005 was hij een belangrijke initiator van het samenwerkingsverband Arcus Gezondheidcentrum aan de Paulus Potterstraat. Een samenwerking tussen vijf huisartsenpraktijken, een apotheek en een sterk groeiende fysiotherapiepraktijk. Op dat moment voor Zutphen een absolute noviteit. Arcus Fysiotherapie, waarvan Laurens Brummelhuis mede praktijkhouder is, ontwikkelde zich tot een fysiotherapeutisch centrum met regionale bekendheid waar alle specialisaties vertegenwoordigd zijn.

Laurens maakte deel uit van de maatschap voor fysiotherapie Arcus. Twentse degelijkheid en nuchterheid combineerde hij met een brede vakkennis en warme interesse voor zijn patiënten. Hij verbond zich nadrukkelijk met Zutphen en de Zutphenaren. Toch is hij al die tijd blijven wonen in het Twente waar hij en zijn gezin zo verknocht aan zijn.


Voorleesfeest met Harry

ZUTPHEN/WARNSVELD - De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan, daarom is het van 23 januari tot en met vrijdag 2 februari voorleesfeest. Ook de bibliotheken in Warnsveld en Zutphen doen mee, woensdag 30 januari om 14.00 uur in Bibliotheek Zutphen en om 15.30 uur in de Bibliotheek Warnsveld. De entree is gratis.

Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. En dit is belangrijker dan ooit nu blijkt dat kinderen steeds minder worden voorgelezen.

Medewerkers van de Bibliotheek en vrijwilligers van het project 'de Buurt Leest Voor' gaan voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen uit het Prentenboek van het Jaar 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers: 'Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot vlinder Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? . Alleen Vera weet de weg naar huis.'


Verzamelbeurs

GORSSEL - Op zaterdag 26 januari 2019 wordt in Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt' Molenweg 53-55 in Gorssel een postzegel-, munten- en prentbriefkaartenbeurs gehouden. Aanvang 11.00 uur. De organisatie is in handen van De Verzamelaar Midden Nederland. Naast ruilen, kopen en verkopen kunt u ook uw verzamelobjecten laten taxeren. Dit evenement wordt om ongeveer 16.00 uur afgesloten. Leden van De Verzamelaar hebben gratis toegang en niet-leden betalen 1,50 euro.


Kindcentrum De Bongerd

ZUTPHEN - Aan de Bongerdspad 2 was het vorige week feest. Basisschool de Bongerd en de peuteropvang en BSO van Stichting KOALAH zijn namelijk samen verder gegaan als Kindcentrum De Bongerd.

Nadat alle kinderen van De Bongerd in een speciale weekopening, uitleg van Sproet kregen over hoe mooi en belangrijk het is om te geloven in groei, mochten de oudste en jongste leerlingen van de school samen met het college van bestuur het nieuwe logo aan de gevel onthullen. Het feest ging binnen verder onder het genot van gezonde en lekkere hapjes en drankjes, die de kinderen zelf hadden gemaakt. Voor alle kinderen en gasten was er bovendien een dopper waterfles met het nieuwe logo.

Onthulling van het logo. Foto: PR