McDonald's Zutphen wil lezen stimuleren bij kinderen en ouders

ZUTPHEN - McDonald's maakt lezen leuk. Vanaf 23 januari kunnen gasten kiezen tussen een leesboekje of een speeltje bij een Happy Meal. Zo wil McDonald's lezen stimuleren bij kinderen en ouders. Om dit extra onder de aandacht te brengen organiseert McDonald's restaurant Zutphen op 30 januari om 15.00 een voorleesmiddag. Tijdens dit voorleesmoment lezen Crewleden voor uit de speciaal voor McDonald's geschreven leesboekjes van de schrijfster Cressida Cowell, bekend van 'Hoe tem je een draak'. Alle kinderen en ouders zijn welkom om deel te nemen en naar de verhalen te komen luisteren.

Als familierestaurant ontvangt McDonald's wekelijks bijna 3,2 miljoen gasten, waaronder veel families met kinderen. Met de keuze uit leesboekjes bij het Happy Meal, zet McDonald's lezen en voorlezen op de kaart.

Franchisenemer Henk Koning is enthousiast over het leesboekje bij het Happy Meal: "Ik ben blij dat wij kunnen bijdragen aan het stimuleren van lezen onder kinderen en ouders. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze reeks van maar liefst 12 boekjes lezen leuk kunnen maken. Samen met mijn team nodig ik iedereen van harte uit om te komen luisteren naar de verhalen, op de voorleesmiddag op 30 januari om 15.00 uur."

In totaal worden er 12 verschillende boekjes uitgebracht. De nieuwe boekenreeks gaat over twee tweelingen, die samen met hun ouders op ontdekkingsreis gaan door de tijd. Wanneer ze terechtkomen in de tijd van dinosauriƫrs beleven ze allerlei avonturen. Deze boekjes zijn voortaan vast bij een Happy Meal te krijgen, als alternatief voor het speeltje. Iedere maand worden twee nieuwe boekjes uit de serie beschikbaar.


Derde Zutphense Aspergerally

ZUTPHEN - Op zaterdag 25 mei 2019 wordt de derde Aspergerally gereden. Laagdrempelig, ontspannen, een heerlijke dag uit! De rit voert ook dit jaar weer door het fraaie coulissenlandschap van de Achterhoek. Door mee te doen draagt u ook bij aan een goed doel: Stichting Leergeld. Inschrijven voor deze rally is nu al mogelijk via de website.

Rotaryclub Zutphen en Rotaryclub Vorden-Zutphen slaan voor de derde keer de handen ineen en organiseren ook dit jaar weer een prachtige Asperge Rally. Geheel belangeloos zetten de leden van beide clubs alles in het werk om er weer een prachtige dag van te maken.

Alle opbrengsten van de rally komen dit jaar ten goede aan Stichting leergeld. Naast deelnemen kunt u natuurlijk ook een sponsorpakket afnemen. Al het sponsorgeld komt honderd procent ten goede aan het goede doel, er worden geen organisatiekosten van in gehouden


www.aspergerally.nl


Belastingservice FNV in 't Warnshuus

WARNSVELD/ZUTPHEN - Leden van de FNV in Zutphen, Warnsveld, Eefde en Gorssel kunnen vanaf 1 februari online een afspraak maken om hun belastingaangifte van 2018 te laten verzorgen. De belastingservice door vrijwilligers van de FNV vindt plaats in het Warnshuus in Warnsveld in de maanden maart en april.

Vanaf 1 februari kan er online een afspraak gemaakt worden via de website. kt dit niet of heeft u geen computer? Met ingang van woensdag 19 februari (tot en met 9 april) kan ook telefonisch een afspraak gemaakt worden (alleen dinsdag, woensdag en donderdag tussen 16.00 en 17.30 uur). Deze lijn is vaak erg druk, Probeer het zo nodig later nog eens. Alleen leden die een nieuwe machtigingscode (betreffende 2018) van de belastingdienst meebrengen en hun BSN, kunnen worden geholpen.


afspraakmakenfnv.nl

06 12581251


Eigentijdse bewerking van Porgy en Bess

EPSE - Op zondag 27 januari om 11.30 uur is de voorstelling Porgy en Bess te zien tijdens Koffieconcerten Epse in de kerk aan de Lochemseweg 36 in Epse.

De voorstelling Porgy en Bess van Duo Thee is gebaseerd op het verhaal en de muziek van Porgy en Bess van George Gershwin. In deze eigentijdse, korte bewerking zijn zowel de bekende liederen, zoals Summertime en It ain't necessarily so, het liefdesverhaal en de tijdloze thematiek rassendiscriminatie intact gebleven. Met eenvoudige theatrale middelen en theaterspel, en de kleine muzikale bezetting, wordt binnen korte tijd een krachtig beeld geschetst. Een beeld van slavernij, vrijheid en onvermogen, zonder dat de voorstelling een zwaarte krijgt. De highlights uit de opera worden in wat lichtere arrangementen neergezet en laten zich combineren met spirituals en rap.

Het Duo Thee bestaat uit Cornelie Wannee (viool, ukelele en zang) en Anna Maria Roos (zang). Voor meer informatie en entree, zie de website.


www.koffieconcertenepse.nl