Een trotste Marrit. Foto: PR
Een trotste Marrit. Foto: PR

Marrit van SZG neemt goud mee naar huis

ZUTPHEN - Zaterdag hadden de meiden van SZG uitkomend in de zesde divisie de eerste plaatsingswedstrijd in Harfsen.

In wedstrijd 1 instapper M. die uiteindelijk achtste werd en pupillen 2 Linde en Freya werden respectievelijk beloond met een zesde en vijfde plek. In wedstrijd 2 jeugd 2 Marrit, senior Jolijn en junior Moniek. De meiden warensuper blij met het eindresultaat: Moniek tweede, Jolijn tweede en een eerste plek voor Marrit. In de laatste wedstrijd mochten Asielle en Lela laten zien waarvoor ze getraind hadden. Lela is vierde geworden en Asielle vijfde.


Rookworstenactie van ZVV de Hoven

ZUTPHEN - Op zaterdag 26 januari houdt voetbalvereniging ZVV de Hoven haar jaarlijkse grote rookworstenactie in Zutphen en Warnsveld. "Onze rookworsten smaken erg goed en zijn zeer populair. We organiseren deze actie daarom ook al voor de tiende keer", zegt Evelyn Brunsveld. Zij is secretaris van de verenging en één van de organisatoren van de actie.

Op deze dag zullen de jeugdleden (en begeleiders) huis-aan-huis rookworsten verkopen in heel Zutphen en Warnsveld. Drie heerlijke rookworsten voor 6 euro. Het is het ook mogelijk om de rookworsten vooraf te bestellen via het mailadres. De worsten worden dan op zaterdagochtend bezorgd óf je kan ze zelf afhalen in de kantine van ZVV de Hoven aan de Molenweg.

De opbrengst komt dit jaar weer ten goede aan de jeugd en wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe materialen.


rookworsten@zvvdehoven.nl


Wandelen of fietsen naar Rome of Santiago

ZUTPHEN - Uitwisselingen van vragen en ervaringen over pelgrimsroutes? Zin in wandelen of fietsen naar Rome of Santiago, maar nu op zoek naar praktische informatie en ervaringen of wil je graag jouw ervaringen met anderen delen? Kom zaterdag 9 februari van 11.00 tot 15.00 uur dan naar een huiskamerbijeenkomst in de regio Zutphen (locatie wordt na aanmelding bekendgemaakt). Samen wisselen ervaren lopers en fietsers ervaringen en tips uit en worden vragen van geïnteresseerden beantwoord.


ceesjpdeboer@gmail.com

06 - 511 12 960


Spullen gaan langer mee dankzij het Repair Café

ZUTPHEN - Kledingstukken en apparaten gaan jaren langer mee als je ze repareert. Steeds meer mensen weten dan ook de weg te vinden naar het Repair Café dat maandelijks georganiseerd en bemand wordt door gemotiveerde vrijwilligers. In Zutphen kun je weer terecht op 26 januari tussen 13.00 en 16.00 uur in De Stadswerkplaats, De Waarden 309 (Helbergen).

Vrijwilligers die geschoold zijn in het werken met elektronica nemen apparaten onderhanden, anderen weer fietsen of kledingstukken met mankementen. De bezoeker kijkt mee, helpt soms een handje mee en leert er ook nog wat van.

Wat er binnengebracht wordt loopt uiteen van intensief gebruikte oude spullen tot nieuwe apparatuur die niet meer) aan de praat te krijgen is. Van een oude klok of oud stuk speelgoed tot een MP3 speler; van een fiets met een rammelend onderdeel tot een broek of trui met een beschadiging. Naast vakmanschap komt er de nodige creativiteit en inventiviteit aan te pas.

Even wachten? Neem dan een koffie of thee of kijk even rond wat de Stadswerkplaats (een Open Houtwerkplaats) te bieden heeft. De hoogte van de gift kan door de bezoeker zelf bepaald worden.


www.repaircafe.nl

www.stadswerkplaats-zutphen.nl